Published On: sâm, Aug 4th, 2012

Cod galben de canicula in 26 de judete

Share This
Tags

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de canicula valabila de sambata pana luni, cand temperaturile vor atinge 38 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, vremea va fi caniculara, de sambata pana luni, in sudul si sud-estul tarii, “unde se vor inregistra frecvent valori termice de 35 – 38 de grade si pe arii restranse, in Campia Romana, chiar 39 de grade”.

Duminica si luni, valul de caldura va cuprinde si regiunile vestice. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic, la inceput in zonele de campie, apoi si in cele de deal si de podis.

Codul galben de canicula a fost emis pentru Bucuresti si judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor.

Canicula va persista si in prima parte a saptamanii viitoare, a precizat Administratia Nationala de Meteorologie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-