Published On: joi, Aug 9th, 2012

Cetatean de Onoare condamnat la 4 ani de inchisoare

Share This
Tags

*In ciuda faptului ca fost condamnat cu suspendare, deputatul PDL Eugen Badalan detine in continuare cea mai inalta distinctie oferita de municipalitate *

Titlul de “Cetatean de Onoare” reprezinta cea mai inalta distinctie oferita de Municipalilatea Braila, unor cetateni romani sau straini. Prin Hotararea Consiliului Local Municipal Nr.180 din 27 noiembrie 2002, Eugen Badalan a fost declarat Cetatean de Onoare al Brailei, ca urmare a succesului in planul carierei sale militare. In anul 2004, de Ziua Armatei, a fost numit de catre presedintele de atunci Ion Iliescu in cea mai inalta functie militara a statului roman, ca Sef Major General. Succesul in planul carierei militare este dublat de palmaresul stiintific de specialitate, avand zeci de articole, recenzii si referate publicate in reviste de profil si cele 12 carti de autor sau coautor.

Cetateanul de onoare are obligatia de a nu compromite cu rea vointa interesele comunitatii care i-a acordat acest titlu. Deasemenea acesta nu are voie sa fie condamnat penal cu caracter definitiv de catre justitie pentru activitati ilegale. Deputatul PDL a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare. Impreuna cu alti sase comandanti si sefi de structuri, Badalan a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continua. Nerespectarea obligatiilor atrage dupa sine retragerea titlului. Decizia este adoptata in cadrul unei sedinte publice a Consiliului Judetean. Dupa adoptarea hotararii, persoana in cauza va primi comunicarea scrisa in termen de maxim cinci zile. In ciuda faptului ca deputatul a fost condamnat la sfarsitul anului trecut, municipalitatea nu a retras pana in momentul de fata titlul de “ Cetatean de Onoare al Brailei”.

Echipa InfoBraila a stat de vorba cu Eugen Badalan care a declarat ca nu a avut nimic de castigat de pe urma distinctiei primite.

“Nu am avut nici un beneficiu in calitate de “Cetatean de Onoare”. Pana in momentul de fata distinctia primita nu mi-a fost retrasa” a mentionat deputatul PDL.

Primarul Brailei a declarat echipei InfoBraila ca in cadrul sedintei consiliului s-a discutat despre retragerea titlului de “Cetatean de Onoare al Brailei” a lui Badalan, urmand sa se revina pentru luarea unei decizii. “ Consiliul abia a fost format, nu am avut decat o sedinta, dar aceasta problema va fi dezbatuta si vom lua o decizie cu privire la distinctia oferita lui Eugen Badalan” a declarat edilul sef.

In urma unei decizii personale, pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului politic, Badalan a hotarat sa se suspende din PDL.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-