Published On: lun, Aug 6th, 2012

CCR greseste adresele catre Executiv

Share This
Tags

*Nici macar judecatorii Curtii nu sunt in stare sa formuleze cererile corect

Curtea Constitutionala a Romaniei a trimis luni, 7 august, o noua adresa Guvernului, prin care se autocontrazice, spunand de aceasta data ca, initial “nu a cerut actualizarea listelor electorale”, ci a solicitat listele actualizate care au stat la baza organizarii referendumului din 29 iulie.

Judecatorii Curtii se fac singuri de ras prin emiterea acestei adrese, in conditiile in care respectiva institutie a trimis in urma cu cateva zile alta adresa Guvernului, prin care solicita actualizarea, pana la 31 august, a listelor electorale.

Mai interesant este faptul ca surse din cadrul CCR sustin ca, cel mai probabil, asistentul magistrat care a redactat prima adresa a schimbat continutul acesteia, pentru a permite ministrului de Interne, Ioan Rus, sa actualizeze listele permanente. Astfel ministrul ar fi avut posibilitatea sa stearga numele unor electori.

Va prezentam mai jos un fragment din ultima adresa trimisa Guvernului de catre CCR:  “Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei, care a avut loc in data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate de Curtea Constitutionala, va aducem la cunostinta faptul ca, prin Adresa nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin. 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu”.

CCR a trimis doua adrese, una catre presa si cealalta catre Guvernul Romaniei, aceasta din urma fiind cea despre care se banuieste ca ar fi fost modificata de respectivul magistrat asistent. Documentele aveau continut juridic diferit.

Astfel, in adresa trimisa Guvernului, Curtea solicita actualizarea, pana la 31 august, a listelor, iar in comunicatul trimis presei, judecatorii au anuntat ca au cerut pana la data de 31 august sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie.

Cosmin Arsene

Comentarii

comentariu

About the Author

-