Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Cat de bogati sunt membrii din Consiliul Judetean Braila?

Share This
Tags

Au trecut aproape doua luni de la alegerile locale desfasurate in data de 10 iunie si este timpul ca brailenii sa vada cum s-au descurcat alesii nostri locali din punct de vedere al veniturilor, terenurilor, caselor , fata de acum 4 ani, pentru cei realesi, si cat de bine o duc noii alesi.

Pe site-ul institutiei, apare la rubrica declaratii de avere o lista de 33 consilieri judeteni, 6 dintre acestia neavand inca completate declaratiile de avere.

Cei care au dat dovada de transparenta si responsabilitate fata de lege si cetateni si au completat declaratiile de avere, se remarca nume cunoscute din viata publica braileana sau mai putin cunoscute, dar cu averi de invidiat.

|inem sa precizam ca articolul de fata nu isi propune sa invinuiasca oameni care detin averi doar pentru ca sunt bogati, ci sa prezinte brailenilor, intr-o maniera obiectiva, declaratiile de avere ale alesilor locali, asa cum ei le-au completat.

Vicepresedintele CJ, liberalul Catalin Boboc.

Casele in care locuieste in Braila, de 200, respectiv 380mp2, sunt trecute atat pe numele lui cat si pe numele sotii sale, la fel si doua dintre terenuri, celelalte fiind pe numele altor persoane. Presedintele PNL Braila a mai instrainat in ultimul an un apartament si un teren, la valori de 12.000, respectiv 10.000 Euro. La capitolul datorii, vicele CJ are un card de credit de 35.000 lei. Veniturile sale se compun din arenda de 22.000 lei incasata de pe un teren agricol de 45 de hectare, la care se adauga 30.000 lei/an proveniti din calitatea de salariat al unei societati comerciale si, respectiv 6.000 lei/an indemnizatie primita de la Consiliul Judetean. Cam putin pentru cineva care conduce un Mercedes-Benz, clasa S, al carui pret poate ajunge la 150.000 Euro, si care nu apare in declaratia de avere.

Consilier judetean Ancuta George Cristian

Continuam tot cu liberali si nu trece mult timp pana ne atrage atentia tanarul consilier judetean Ancuta George Cristian care, nu stim cat e surpriza, cat premeditare, dar in declaratia sa de avere nu apare nimic, dar nimic, nici pe numele lui, nici pe al altcuiva, zero barat.

Acesta este Director economic al unei societati comerciale si incaseaza un salariu de 7.099 lei pe an, adica 592 lei pe luna, in timp ce sotia, se pare, castiga un pic mai mult, 8.072 lei/an. Atat de putin ii plateste si pe angajatii sai? E doar o intrebare.

Consilierul judetean Razmerita Ionut Cosmin

Un alt consilier secretos, care nu mananca si nu bea niciodata se pare, daca e sa ne uitam in declaratia sa de avere, este Razmerita Ionut Cosmin, care la nicio rubrica, nici la cea de venituri, nu are trecut nimic.

Consilierul judetean Nistor Marioara

La polul opus, ne mai atrage atentia declaratia de avere a doamnei Nistor Marioara, care desi reprezinta electoratul din partea PPDD, in Consiliul Judetean, detine bijuterii in valoare de 25.000 Euro.

Mariana Nistor este administrator la firma Memento Mori si mai are in coproprietate doua case de locuit in Braila, de 600 si 280 mp2 si o alta casa de vacanta in Vrancea, de 300 mp2. Suprafetele de terenuri detinute, tot in coproprietate, sunt si ele generoase: un teren intravilan de 31.000 mp2 la Valea Canepii si doua terenuri agricole, de 216.020, respectiv 110.000 mp2 in Bordei Verde.

In ultimul an, Nistor a mai vandut un teren in valoare de 36.587 lei.

La capitolul datorii, consilierul judetean are un credit de 15.000 Euro. Veniturile insa sunt extrem de reduse, comparativ cu averea declarata, de numai 11.000 pe an, adica de 917 lei pe luna.

Consilierul judetean Nita Nicu

Cel mai onest, in declaratia de avere ni s-a parut binecunoscutul om de afaceri brailean Nita Nicu. Acesta a trecut in declaratia sa de avere tot ceea ce detine, trei case de vacanta, la Predeal, Eforie Nord si, respectiv in comuna Unirea, judetul Braila, doua case de locuit in Braila si spatii comerciale pe }os. Ramnicu-Sarat, toate pe numele sau, si nu a interpusilor. La categoria Autoturisme apare un Ford din 2005 si o autoutilitara din 2003.

Din partea PDL, ne sare in ochi faptul ca Lungu Danut nu si-a completat inca declaratia de avere.

In concluzie, le cerem tuturor celor care nu si-au completat inca declaratiile de avere sa o faca, pentru ca legea ii obliga, celor care le-au completat, dar nu au trecut nimic, ca nu ii credem, nici noi, nici brailenii, iar celor care au facut-o la modul transparent, sa o tina tot asa!

Cosmin Arsene

Comentarii

comentariu

About the Author

-