Published On: joi, Aug 16th, 2012

Canicula scoate mai multi bani din buzunarele brailenilor

Share This
Tags

* Datorita temperaturilor ridicate din ultimul timp si a lipsei de precipitatii, pretul legumelor si fructelor a crescut

Temperaturile ridicate si lipsa de precipitatii din ultimul timp au dus la distrugerea a zeci de hectare de culturi agricole. Acest lucru a facut ca pretul legumelor si fructelor sa creasca. Desi suntem in plin sezon, pentru un kilogram de rosii scoatem din buzunar 3.5 lei, iar pentru un kilogram de cartofi 2 lei.

“Preturile pe care le gasim la piata sunt foarte mari. In perioada aceasta a anului, legumele ar trebui sa fie mai ieftine. Dar in loc sa scada, preturile au urcat. Nu ne convine dar ce sa facem, trebuie sa mancam” a declarat Nicoleta Petrea, o  pensionara afectata de cresterea preturilor.

Negustorii care isi vand marfa in piata, au declarat ca li se strica marfa pe taraba. “Uneori sunt zile in care nu vindem mai nimic. Oamenii trec prin fata tarabelor, dar cand vad preturile, pleaca si ramanem cu marfa care de cele mai multe ori se strica” a spus un vanzator de legume din piata.

Dupa tot efortul pe care acestia l-au depus toata primavara, odata cu venirea anotimpului cald, si-au privit culturile cum se usuca sub soarele arzator.

Din cauza ca majoritatea culturilor au fost parjolite de canicula, pentru a-si amortiza investitia facuta, negustorii sunt nevoiti sa ridice preturile legumelor si fructelor.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-