Published On: lun, Aug 6th, 2012

Braila se coace la peste 40 de grade, luni si marti

Share This
Tags

*Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila avertizeaza brailenii asupra efectelor daunatoaare ale calduri

In urma avertizarii meteorologice privind faptul ca temperatura va depasi pragul de 40 de grade, populatia este indemnata sa respecte cateva recomandari date de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta”Dunarea” Braila.

Primaria asigura permanenta la sediul sau, se vor supraveghea locurile de scaldat, se vor identifica locurile (incăperile cu mobilier şi ventilate) in vederea amenajării unor puncte de prim ajutor necesare ajutorarii cetatenilor aflati in dificultate si amenajarea unor puncte de distribuire a apei potabile catre populatie. Un echipaj al Politiei de Fontiera Braila monitorizeaza zonele Faleza Dunarii, Plaja Perla si Plaja Lipovenesca.

Sunt amenajate puncte de prim ajutor medical in incinta Teatrului „Maria Filotti”, Caminul de Garnizoana Braila, Directia de Asistenta Sociala a Primariei Braila, Serviciul Public Local de Evidenta a Persoanei, Piata Halelor, Piata Concordia, Piata Vidin si Piata Viziru.

Lacasurile de cult din municipiu sunt deschise pe parcursul celor doua zile pentru asigurarea adapostirii populatiei de temperaturile caniculare.

*Recomandari privind canicula

Populatia trebuie sa evite expunerea la soare intre orele 11.00-18.00, aparatul de aer conditionat sa fie reglat cu doar 5 grade mai putin,  purtarea hainelor lejere si deschise la culoare, dusuri dese si caldute.

*Masuri de prevenire a incendiilor

Evitarea aprinderii focului in paduri, amplasarea gratarelor la o distanta mai mica de 10 m fata de cladiri sau materiale combustibile, evitarea aruncarii resturilor de tigari si chibrituri.

* Recomandari privind circulatia

Circulatia pe drumurile nationale DN 2 B care leaga Braila-Sendreni-Galati si Braila-Buzau, DN 21 Braila-Slobozia, DN 22 Braila-Ramnicu-Sarat, DN 23 Braila-Focsani este restrictionata intre orele 11.00-20.00, pentru autovehiculele cu masa totala mai mare de 7,5 tone. Pe DN 22 B, Dig Braila-Galati se mentine interdictia de tonaj de peste 3,5 tone.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-