Published On: mie, Aug 22nd, 2012

Blasova – intre amnitire si realitate

Share This
Tags

* Tabara de copii intre straniu si inficosator *

Unul din cele mai importante puncte turistice ale Brailei, lasat neexpolatat, la mila pescarilor care inca considera Balta Blasova un loc minunat pentru aceasta activitate sportiva.

Tabara de copii nu a mai fost folosita de cativa ani buni. Se vede asta si dupa ruinele casutelor care gazduiau in alti ani elevii braileni si nu numai. Plina de boscheti si gunoaie cu un aer infricosator, portile bine ferecate si geamuri sparte, tabara Balsova a ramas vie doar in amintirea celor care au vizitat-o in perioada de glorie.

Drumul pana acolo este un adevarat calvar. Plin de pietre si gropi, lasat balta de autoritati si distrus de camioanele care transporta marfa din Insula, este o adevarata provocare pentru soferii experimentati.

* Mana cereasca pentru pescarii din toata tara

Pasionatii de pescuit din toata tara sunt practic indragostiti de Balta Blasova. Acestia considera ca nu au nevoie de conditii speciale pentru a pescui, insa apa potabila, canalizarea si un acoperis decent deasupra capului sunt necesitati care ar trebui indeplinite intr-un punct turistic ce promite din punct de vedere financiar.

Cu toate ca lipsa conditiilor ar trebui sa reduca vizitatorii, ne-am uimit sa vedem turisti pescari atat pe lac cat si cazati in vilele de protocol care marginesc partea dreapta a baltii. O camera la una din aceste locatii variaza inte 40 si 60 de lei pe noapte. Preturi uriase tinand cont de conditiile oferite. Cu toate astea administratorii nu se plang “atata timp cat are balta peste, vin si pescarii”, ne-a declarat proprietarul unei vile de protocol.

*Dupa 1998 Balta Blasova s-a scufundat

Infiintata in 1989, la insistentele doctorului Victor Finescu, tabara a fost construita de soimii patriei devenind o perla a Brailei in perioada comunista.

Inca din 1992, odata cu decesul fondatorului Blasova si-a pierdut farmecul. Autoritatile locale au refuzat sa mai faca infuzii de capital in pastrarea acestui punct turistic, iar de modernizare nici nu poate fi vorba.

In 2010 consilierii judeteni au votat proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice, faza Studiu de Fezabilitate pentru investitia “Alimentare cu apa potabila, retele de canalizare si statie de epurare” pentru Lotul I Blasova. Ciudat este ca in 2012 nicio vila nu are apa potabila.

Reabilitarea taberei de copii ar aduce atat profit turistic judetului Braila cat si eventuali investitori care sa exploateze punctul turistic la adevarata lui valoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-