Published On: joi, Aug 30th, 2012

Bacalaureatul nu te mai scoate in evidenta

Share This
Tags

*CU SAU FARA DIPLOMA DE BAC, ORICINE POATE AJUNGE ASISTENT MEDICAL *

Inscrierile la Scoala Postliceala “Ana Aslan” sunt in toi. Pentru a aplica sunt necesare mai multe certificate si adeverinte pe langa taxa de 100 lei. Surpriza a venit in momentul in care secretara a spus ca inscrierea este posibila chiar si fara diploma de bacalaureat, pe baza de foaie matricola. Acesta conditie era scrisa si pe usa de la intrare, insa tot nu era de crezut.

Tinand cont de faptul ca examenul de bacalaureat ar trebui sa fie unul din criteriile eliminatorii in meserii cum este cea de asistent medical, se pare ca scolile postliceale nu aplica aceeasi norma.

De anul acesta cursurile de asistent la specializarile balneofizioterapie si farmacie sunt gratuite, pe cand cele de asistent generalist costa 2200 lei pe an. Cei inscrisi la specializarea farmacie au depasit cu mult 60 de locuri, cate erau alocate, astfel incat datorita cererii de optiuni la aplicare, viitorii cursanti pot fi repartizati la balneofizioterapie. Insa si aici daca se depaseste numarul de locuri intervine un examen cu subiecte de chimie si biologie de anul acesta inspirate din examenul de bac. Aceasta situatie nu se poate compara deloc cu cea a viitorilor asistenti medicali care au intrat la specialezarea de Asistenta Medicala din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie Galati. Acestia din urma sustin un examen destul de greu iar conditia esentiala este sa ai diploma de bacalaureat.

In conditiile in care la momentul actual este foarte greu sa obtii un loc de munca in acest domeniu, iar asistentii medicali din Braila se plang de blocarea posturilor, postlicealele scot diplome pe banda rulanta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-