Published On: mie, Aug 8th, 2012

Avantajele meseriei de brancardier

Share This
Tags

* Pe langa salariul de 900 de lei ce include si sporurile lunare, personalul auxiliar al spitalelor isi suplimenteaza veniturile cu “ciubucul” primit de la pacienti

Activitatea zilnica pe care un brancardier o desfasoara la locul de munca este aceea de a transporta pacientii acolo unde este nevoie. In schimbul acestor servicii ei primesc o leafa lunara de 900 de lei ce include si sporurile de tura de noapte, de vechime si de sectie. La aceasta suma se mai adauga si “atentiile” venite de la clientii pe care acestia ii transporta, dublandu-si aproape  venitul lunar.

Iuliana L. a declarat echipei InfoBraila ca pe toata perioada in care mama ei a fost internata, a beneficiat de serviciile brancardierilor, oferindu-le acestora “mici atentii”. “ Imi aduc aminte ca mama mea care era internata in sectia de Oncologie a Spitalului Judetean Braila, era programata la o examinare Computer Tomograf, Neputand sa se deplaseze singura, a fost tranportata intr-un scaun cu rotile pana la sectia de imagistica de catre un brancardier. In schimbul acestui serviciu i-am bagat in buzunar suma de trei lei. De fiecare data cand trebuia sa mergem cu ea la diferiti specialisti, apelam la serviciile brancardierilor si ca sa nu asteptam mult le ofeream de fiecare data o suma de bani. ” a declarat Iuliana.

In medie, un brancardier se ocupa de zece pacienti pe zi. Facand un calcul aproximativ, daca acestia primesc cate trei lei de la fiecare pacient, intr-o luna cu douazeci de zile lucratoare ar castiga inca 600 de lei in plus fata de salariu.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-