Published On: lun, Aug 20th, 2012

Au platit ani de zile costuri ilegale

Share This
Tags

*Parintii nu trebuie sa dea bani nici pentru fondul clasei nici pentru fondul scolii

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, “ca orice colecta de bani pentru fondul clasei sau pentru fondul scolii se plaseaza clar in afara legii si din acest motiv, astfel de practici trebuie sa inceteze”.

Dupa 1990 in toate scolile si gradinitele din tara s-a adoptat aceasta contributie a parintilor pentru fondul clasei si fondul scolii. Chiar daca multi parinti nu sunt de acord ca in fiecare luna sau in fiecare semestru sa dea bani pentru aceste fonduri se simt intr-un fel obligati sa scoata bani din buzunare atunci cand li se cere.

“{n fiecare an am dat bani la fondul clasei, pentru amandoi copiii, nu avem cum sa nu dam daca doamnele ne spun la sedinta cu parintii. Toata lumea da, ne-am saturat de atatea dari”, a  declarat Georgiana mama a doi elevi.

Chiar daca in urma cu doi ani, aceasta contributie a fost declarata drept ilegala de catre Ministerul Educatiei, traditia fondului scolii si al clasei continua in toate scolile. Aceaste fonduri contribuie la achizitionarea materialelor didactice, si a reparatiilor necesare in unitatile de invatamant.

Genina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-