Published On: lun, Aug 6th, 2012

Atentie cad caramizile si tencuiala!

Share This
Tags

*Viata trecatorilor este pusa in pericol de cladirile incadrate in clasa I de risc seismic

Viata cetatenilor este pusa in pericol de cladirile incadrate la clasa I de risc seismic situate pe strada Mihai Eminescu. Fiecare drumetie prin preajma cladirilor este o adevarata aventura.

Nu toti trecatorii cunosc zona dar nici riscul la care se expun. Cladirile sunt puse sub bulina rosie, care avertizeaza riscul de prabusire a cladirii in caz de seism si doar atat.

Trecatorii sunt atenti la drum si nu isi ridica ochii in sus sa vada cladirile, care intr-o singura secunda le-ar putea curma viata.

Datorita proastei intretineri, starea cladirilor este deplorabila. Bucati de tencuiala si caramizi stau sa se desprinda din clipa in clipa. In orice moment cladirile pot ceda punand in pericol viata si siguranta trecatorilor. Trecatorii se tem sa mai treaca prin zona ocolind constructiile vechi de mai bine de o suta de ani “ Imi este frica sa mai trec pe aici. De fiecare data cand am drum pe Mihai Eminescu prefer sa merg pe cealalta parte a cladirilor care stau sa se prabuseasca” a declarat Maria N. reporterilor InfoBraila.

Cladirile vor intra in posesia Primariei

Multe dintre cladiri se afla in litigiu cu Primaria orasului Braila. Autoritatile municipale fac demersuri pentru a intra in posesia lor, pentru a le putea consolida, impiedicand orice eveniment nefericit.

”In momentul in care cladirile se vor afla in posesia municipalitatii, vom lua toate masurile de protectie si vom incepe demersurile de consolidare. Pana atunci nu putem face nimic”, a declarat pentru Alexandru Danaila, viceprimarul municipiului Braila.

In prezent, in Braila sunt un numar de 54 de astfel de cladiri. Indiferenta proprietarilor dar si a autoritatilor a dus la consolidarea a doar 20 de cladiri. Un numar prea mic pentru un posibil dezastru viitor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-