Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Asistent medical – o meserie in care sa pui suflet

Share This
Tags

*Scena spitalului este astazi plina de multi “actori” medicali

A practica meseria de asistent medical nu e ceva usor. Rolul unui cadru medical intr-un spital consta in primul rand in a calma si a vindeca suferinta pacientilor.

Inarmat cu rabdare si cu o marinimie de nedescris, Sebe Titi profeseaza pe un astfel de post de aproape 40 de ani. Asistent medical principal la Sectia de Terapie Intensiva, a Spitalului Judetean Braila –Corp B, este cel mai in varsta cadru mediu al lumii medicale brailene.

Dupa absolvirea Grupului }colar Sanitar Iasi in 1971, braileanul isi incepe activitatea profesionala in Comuna Baraganu.

Unsprezece ani a incercat sa ocupe post la oras, insa regimul de atunci ii cerea sa aiba domiciliu si buletin de Braila astfel dosarul lui fiind respins de fiecare data.

In anul 1982 reuseste sa ia post in cadrul sectiei de Internari a Spitalului Judetean Braila. Impins de greutatile vremii, cu doi copii acasa, se hotareste sa plece in Libia pentru doi ani la compartimentul septic in cadrul chirurgiei.

Cu o sotie avand meseria de moasa, cu o fiica ce i-a “furat” meseria tatalui, asistentul Sebe Titi declara ca  “este profesia cea mai frumoasa insa trebuie impletita si cu altceva”. De aceea pe langa serviciu “s-a descurcat” si altfel, salariul fiind insuficient uneori, fapt care l-a determinat sa practice ori de cate ori a avut ocazia si meseria de zidar, parchetar, faiantar, desi nu avea calificarea necesara.

De 24 de ani lucreaza la terapie intensiva fiind ajutorul medicului care da anestezie celui ce se opereaza. Asista la toata operatia si spune ca “desi am 62 de ani, nu ma simt obosit”.

La terminarea liceului a fost sef de promotie si este singurul din sectia unde lucreza ce are curs de specializare de anestezie si terapie intensiva absolvit in 1988 la Bucuresti. Pe linie profesionala nu a produs necazuri pacientilor , a raspuns cu promptitudine solicitarilor si nu a avut nici o sanctiune.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-