Published On: Soare, Aug 26th, 2012

Argint pentru Braila la olimpiada de matematica

Share This
Tags

* Elevii continua sa munceasca si pe perioada vacantei pentru competetiile viitoare

In perioada vacantei pascale, [n intervalul 3-6 aprilie la Bistrita s-a desfasurat Olimpiada Nationala de Matematica pentru clasele V-VI. Elena Miruna Vlad, eleva a Colegiului National “N. Balcescu” Braila s-a situat pe locul al VI-lea in competitia respectiva.

“Prin foarte multa munca si pasiune pentru matematica, am reusit sa obtin aceasta performanta. Am redus foarte mult din celelalte activitati, si am dedicat mai mult timp studiului. Nu mi-a fost greu sa fac asta, pentru ca am facut-o din placere. Dupa efortul depus sunt multumita de rezultatele pe care le-am obtinut. Nu ma laud absolut deloc cu asta [n fata prietenilor mei, nu sunt o fire laudaroasa” a spus eleva.

Elevii olimpici sunt mult mai atent supraveghiati de catre profesori, activitatea individuala pe care acestia o primesc fiind mai mare decat cea a colegilor de clasa. “ Elevii muncesc foarte mult suplimentar. Au teme pentru acasa dar pe langa asta, ei lucreaza foarte mult [n plus. Uneori mai mult, alteori mai putin dar la total efortul pe care acestia il depun este foarte mare” a declarat Inspectorul Sef al I.S.J. Braila, Danielescu Iulian.

In ciuda faptului ca elevii sunt in vacanta, Elena Miruna Vlad continua sa munceasca pentru competetiile viitoare. Aceasta se afla la sediul inspectoratului la momentul la care a fost sunata de echipa InfoBraila, in vederea obtinerii unei declaratii.

Pentru obtinerea rezultatelor deosebite este nevoie si de pasiune nu doar de munca. “La etapa nationala a Olimpiadei de Matematica, este nevoie de foarte multa munca, si aici nu ma refer doar la munca depusa [n timpul unui an scolar, ci si la efortul suplimentar pe care elevii trebuie sa il depuna. Pentru a reusi este nevoie si de pasiune din partea lor. Orice rezultat atarna greu [n cariera viitoare a elevilor si arata volumul foarte mare de munca pe care acestia il depun” a adaugat Danielescu.

Pe langa medalia de argint, Miruna Elena Vlad a primit si din partea ministerului  o mentiune.

Pe viitor ne dorim ca tot mai multi elevi braileni sa se afirme prin rezultatele obtinute la fazele nationale ale competetiilor, indiferent de domeniul acestora.

Comentarii

comentariu

About the Author

-