Published On: lun, Aug 27th, 2012

Ancheta interna in urma crimei

Share This
Tags

* La spitalul 1 se pun camere de filmat, iar supraveghetorii demisioneaza *

In urma incidentului de la Spitalul de Psihiatrie Sf Pantelimon Braila, unde supraveghetorul a ucis un pacient, conducerea a luat noi masuri in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor in interiorul spitalului. Vor fi amplasate camere de filmat, supraveghetorii vor fi supusi unor examene periodice, iar angajatii care vor intra in conflict cu pacientii vor fi dati afara.

“Ceea ce s-a intamplat in acest spital este inadmisibil, niciodata nu ne-am confruntat cu asemenea probleme, iar supraveghetorul isi merita din plin pedeapsa. Au fost si sunt multi supraveghetori si asistente care sunt agresate de pacientii cu probleme psihice dar nu au reactionat asa. Cand pacientii sunt violenti trebuie sa fie doar contentionati, nimeni nu are dreptul sa ii loveasca”, a declarat directorul spitalului, Florentin Craciun.

* Demisii pe banda rulanta. Supraveghetorii renunta la posturi si nu la violenta *

O alta problema cu care se confrunta Spitalul de Psihiatrie este cea a demisiilor angajatilor. Supraveghetorii sunt angajati necalificati iar in urma incidentului unii dintre ei deja si-au scris demisia, pe motiv ca le este frica sa nu fie si ei atacati sau mai grav, le este teama de modul in care vor reactiona, stiindu-se probabil cu musca pe caciula. Conducerea spune ca supraveghetorii nu au fost supusi unor teste psihologice pe parcursul activitatii, deoarece nu au considerat necesara aceasta masura din cauza faptului ca lucrau tot timpul alaturi de medicii psihologi si psihiatri si ei si-ar fi dat seama cand ar fi aparut probleme in comportamentul lor.

* Cum s-a produs defapt crima *

Supraveghetorul a gresit nu doar ca a savarsit fapta comiterii unei crime ci si faptul ca nu a respectat fisa postului. Acesta a predat tura mai devreme de ora 7.00, fara sa anunte si fara sa intocmeaca raportul de activitate, la fel cum a procedat si asistenta care era pe aceeasi tura si pe aceeasi sectie cu inculpatul Cornel Ghica. Ambii angajati au omis astfel sa raporteze cazul.

In urma tragediei de la Spitalul nr. 1 au fost intocmite trei dosare penale in curs de cercetare pe numele supraveghetorului, a asistentei dar si a medicului de garda.

Comentarii

comentariu

About the Author

-