Published On: joi, Aug 16th, 2012

Profesorii si-au luat, in sfarsit, salariile

Share This
Tags

* Problema salariilor profesorilor din cele trei unitati de invatamant care aveau probleme financiare a fost rezolvata *

“Problema salariilor profesorilor de la scolile “Anton Dumitriu”, “Alexandr Sergheevici Puskin” si “Waldorf”  a fost rezolvata. Exista o reglementare care presupune un cost standard pe elev. Rezolvarea finantarii este inmultirea numarului de elevi cu acest cost”, a declarat Aurel Simionescu, Primarul Municipiului Braila.

In momentul de fata sunt scoli care au un numar mic de elevi pe clasa, acestea neputand sa se incadreze in bugetul alocat. “Problema este ca avem scoli care nu au alta motivatie decat sa mentina numarul de clase si cadre didactice. Exista si exceptii pe care le putem corecta cum ar fi scoala “Alexandr Sergheevici Puskin” sau Liceul cu Program Sportiv. Dar acelora care au clase cu 17 elevi, care merg pe premiza ca statul nu ne lasa fara salarii, nu avem ce sa le facem . Trebuie sa gasim o solutie” a adaugat edilul sef.

In Braila sunt scoli care au un numar de 27-28 de elevi pe clasa, care au un excedent. Acesta a fost luat si dat scolilor care au avut probleme. “Am luat de la bogati si am dat la saraci” a spus Simionescu.

Acesta a mai adaugat ca a vorbit cu Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, si solutia ar fi incadrarea intr-un numar mediu de elevi pe clase.

O alta problema pe care edilul sef a ridicat-o in timpul conferintei de presa de astazi, a fost cea a cheltuielilor scolilor de pe timpul vacantei. “Cheltuielile din timpul vacantei sunt identice cu cele din timpul scolii, si aici ma refer la cheltuieli pe apa, curent, telefon, etc. Acest lucru nu este normal. Si aici trebuie sa luam masuri”.

Pentru evitarea problemelor financiare, la inceperea noului an scolar se va incerca refacerea colectivului de elevi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-