Published On: joi, Aug 9th, 2012

Alaptarea la san nu mai e la moda

Share This
Tags

*Din ce in ce mai multe mame aleg pentru alaptarea bebelusilor, laptele praf

In ultima vreme numarul cutiilor de lapte praf din magazine si farmacii a crescut. Mamicile apeleaza la serviciile bonelor si ale laptelui praf deoarece nu-si doresc sa piarda timpul stand acasa si prefera sa se intoarca cat mai repede la locul de munca.Intreband cateva mamici internate la Maternitatea Braila am aflat ca din diverse motive cum ar fi “n-am lactatie” sau “mi se lasa sanii” prefera sa cheltuiasca sume intre 100-300 lei pe luna. Alaptarea reprezinta hranirea copilului direct de la san sau cu biberonul dupa extragerea laptelui cu ajutorul unei pompe. Laptele de mama este hrana ideala pentru copil, fiind cea mai completa si mai nutritiva sursa necesara copiilor pana la varsta de 6 luni.

Alaptarea este utila mamei pentru refacerea dupa stresul sarcinii, travaliului si nasterii, crearea unei legaturi afective cu copilul, reducand si riscul de cancer mamar.
Este cea mai rapida si convenabila masura de a hrani copilul.

Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii, eczeme, astm bronsic ,obezitate, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, dislipidemii.
In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita.

Corpul mamei produce prolactina, hormon care pregateste organismul pentru alaptare in timpul sarcinii. Dupa nastere si extragerea placentei, prolactina produsa depinde de frecventa alaptarii: cu cat alaptarea este mai frecventa, cu atat se secreta mai multa prolactina si secretia lactata creste.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-