Published On: mar, Aug 21st, 2012

Afaceri destinate tinerilor

Share This
Tags

* Tinerii cu varsta de pana la 35 de ani au acum o noua sansa de a-si intemeia o afacere proprie *

Cu ajutorul agentiei pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri, tinerii cu varsta de pana la 35 de ani si care nu au mai avut pe numele lor societate comerciala pot accesa acest program.

In România, 1 din 100 de tineri decid sa inceapa o afacere pe cont propriu, fata de 1 din 4 tineri in Cehia, Polonia sau Ungaria. Foarte putini tineri demareaza o afacere pe cont propriu. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor si birocratia.

Programul urmareste dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii firmelor nou-infiintate.

Suma maxima acordata de acest program este de 10.000 euro. Pe langa acesti bani cel ce vrea sa intemeieze afacerea trebuie sa puna echivalentul ajutorului, insa daca nu iI are exista avantajul acordarii de impumut cu girant, acesta fiind reprezentat de materialele sau mobilierul si spatiul achizitionat.

Astfel de afaceri s-au intreprins si la Braila unde patronii se declara multumiti de vanzari si de profit, sfatuind pe ceilalti tineri sa aiba curajul de a-si infiinta o astfel de afacere proprie.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-