Published On: joi, Aug 9th, 2012

25 copii abandonati in unitatile sanitare de la inceputul anului

Share This
Tags

*Copiii abandonati in Maternitate si sectia de Pediatrie sunt preluati de Directia Generala de Asistenta Sociala sI Protectia Copilului Braila

Desi sunt copii, sunt condamnati la o viata lipsita de afectiune si alint. In fiecare an, zeci de micuti sunt abandonati in unitatile sanitare din Braila. Numai de la inceputul anului, 25 copii au fost abandonati de fiintele care le-au dat viata.

In Maternitatea municipiului Braila au fost 10 cazuri de abandon anul trecut, din care doua cazuri cu proces-verbal de abandon si alte opt pe care le-a preluat Protectia Copilului. Acestia din urma ajung la asistenti maternali unde pot ramane in contact cu parintii, pot fi vizitati si preluati de acestia in momentul in care le permit veniturile. Din cele doua cazuri cu proces-verbal de abandon, un copil a fost reintegrat in familia lui iar celalalt a ajuns tot la Protectia Copilului deoarece mama a fugit fara sa stie nimic despre el. De la inceputul anului, 25 copii au fost abandonati la Braila, ajungand in grija Directei de Ajutor pentru Protectia Copilului. Mama unuia dintre acestia s-a prezentat la sectia UPU a Spitalului Judetean de Urgenta, ulterior a nascut si a disparut, astfel asistentul social a spitalului anuntat Politia si Protectia Copilului pentru intocmirea de proces-verbal de abandon.

In sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Braila s-au inregistrat 20 astfel de cazuri care au intrat in atentia DGASPC. Zece dintre acestia au fost integrati in familii naturale, ca urmare a interventiilor specializate si a colaborarii cu unitatile administrativ teritoriale de la domiciliile familiilor.

Pentru 5 copii a fost instituit plasamentul in regim de urgenta in sistemul de protectie al DGASPC Braila, masura de protectie dispusa fiind in acord cu nevoile speciale ale fiecarui copil. La instituirea masurii de protectie speciala a fost considerat inclusiv dreptul mentinerii impreuna a fratilor.

Peste 1.400 de copii au fost parasiti in maternitati sau in alte unitati medicale in 2011 in Romania. Numarul este in crestere comparativ cu anul anterior, când au fost 1.315 de cazuri, potrivit Ministerului Muncii.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-