Published On: mie, Aug 1st, 2012

“Daca imi iei locul, ia-mi si handicapul”

Share This
Tags

Un BMW X5 i-a luat dreptul unei perosoane cu handicap

*Locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap sunt ocupate de soferi sanatosi

Clientii care isi parcheaza masinile in preajma supermarketurilor nu respecta locurile destinate persoanelor cu dizabilitati.

Sunt atat de comozi incat nu mai fac diferenta dintre un loc normal si unul care ar trebui ocupat de cei cu probleme. Pentru a parca masina cat mai aproape de intrarea in supermarket refuza sa vada celelalte locuri libere.

Nimeni nu ia masuri in privinta rezolvarii acestor incalcari. Chiar daca sunt avertizati sa-si mute masina, a doua zi o lasa in acelasi loc.

Nu este singurul caz de acest gen. Ieri a fost surprins de catre reporterii InfoBraila soferul unui autoturism marca BMW X5 inmatriculat cu numarul B 24 SWU, care isi lasase masina in parcarea de la BCR pe locul care trebuia sa fie ocupat de persoanele defavorizate.

In timp ce altii parcheaza fara nicio jena, furand drepturile cetatenilor cu probleme, nimeni nu face nimic in privinta aceasta.

Intamplator am surprins in poza o masina a politiei care a trecut pe langa masina parcata in loc nepermis, fara sa observe aceste incalcari sau mai bine spus, fara sa faca nimic.

Locul rezervat persoanelor cu dizabilitati este marcat cu vopsea alba prin simbolul unui scaun cu rotile sau de o placuta albastra pe care scrie un P mare alb, alaturi de un scaun de rotile.

Este imposibil sa nu observi acest semn. Toti cei care profita de locurile libere marcate de acest semn si nu li se cuvine, nu au nicio scuza si ar trebui sanctionati pentru lipsa bunului simt.

In parcarile din orasele mai mari sunt montate niste placute pe care scrie mare: “Daca imi iei locul, ia-mi si handicapul”.

Destul de sugestiv mesajul. Poate ar trebui si la noi sa se inlocuiasca simbolul cu astfel de text, in speranta ca i-ar induiosa pe soferii care nu au probleme de sanatate, sa nu mai ocupe locurile care nu li se cuvin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-