Published On: mar, Aug 14th, 2012

“Afacerea” PET-urilor, un mod de supravietuire

Share This
Tags

*In timp ce unii au milioane de pe urma afacerii cu peturi altii abia strang bani de mancare

Zilnic pe strazile Brailei sunt oameni care aduna din tomberoane si de pe strazi sticle de plastic pentru a le valorifica.

Insa astazi reporterii InfoBraila au surprins o pensionara care cara in spate un sac, mai mare decat ea si cu cealalta mana tara un altul putin mai mic insa tot plin cu sticle din plastic. Cu toate ca avea desaga plina, valoarea care trebuie primita pe marfa ei este foarte mica.

“Ma chinui sa traiesc. Adun sticle de plastic de pe strada si ma duc sa le vand. Pe un kilogram de sticle primesc doar 60 de bani, iar dupa ce ma duc cu sacii astia doi pot sa cumpar doua paini si un kilogram de cartofi. E foarte greu sa traiesc dintr-o pensie de 350 de lei. Ce sa fac sa cersesc? Pentru mine vanzarea sticlelor e un venit in plus”, a declarat Marioara, pensionara de 70 de ani.

Un kilogram inseamna jumatate de sac de sticle, care este platit foarte prost, insa pentru multi este un mod cinstit de supravietuire.

In Braila exista cinci firme de colectare a PET-urilor, suficiente daca analizam cate si care sunt persoanele care se ocupa de colectarea lor.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-