Published On: Soare, Iul 29th, 2012

Ziua Imnului National

Share This
Tags

*Braila a sarbatorit ziua Imnului National in pas de defilare

Astazi au avut loc pe platoul din fata Palatului Administrativ, manifestarile dedicate sarbatoririi Zilei Imnului National.

Defilarea a inceput cu oficialitatile civile si militare, urmat de Ceremonialul militar, semnalul trompetului, marsul de intampinare, salutul Drapelului de lupta si trecerea in revista a Garzii de Onoare.

La ceremonialul inchinat Imnului National a participat si un preot militar care a oficiat o rugaciune pentru poporul roman.

Cel care a tinut o alocutiune privind semnificatia evenimentului a fost Mihaela Marcu, Prefectul judeţului Braila.

Piata Independetei din Braila a rasunat de muzica militara si de vocile unui cdor care a intonat imnul National al Romaniei. Spectacolul s-a incheiat cu Defilarea garzii de onoare.

Din 1848  „Desteapta-te, romane!” a fost un cantec drag romanilor, care a dat curaj in momente cruciale, cum ar fi Razboiul de independenta sau Primul si Al Doilea Razboi Mondial.

In 1990 a devenit imnul naţional, cand a inlocuit Trei Culori, imnul naţional al Romaniei din anul 1977 si pana la Revoluţie.

Pe 22 decembrie 1989, “Desteapta-te romane!” a fost cantat in toata tara, in timpul revolutiei anticomuniste. Cantecul i-a unit pe romani, motiv pentru care a ajuns sa fie instituit  aproape de la sine ca imn national.

Comentarii

comentariu

About the Author

-