Published On: mar, Iul 10th, 2012

Workshop pe tema poluarii la Braila

Share This
Tags

Ministerul Mediului si Padurilor organizeaza cel de-al saselea workshop,  in cadrul Campaniei de sensibilizare si constientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”.

Evenimentul se desfasoara in zilele de astazi si se adreseaza autoritatilor locale din Bazinul Hidrografic Dobrogea-Litoral, din care fac parte judetele Constanta, Tulcea si Braila.

Vor fi prezenti reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului,  APIA, Autoritatea Sanitar Veterinara, DSP, Garda de Mediu, Directia pentru Agricultura  si autoritati locale din judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita si Galati.

Printre temele supuse dezbaterilor:

* Legislația europeana de mediu si institutiile europene

* Legislatia de mediu din Romania si institutiile de mediu

* Poluarea si efectele ei asupra mediului

* Masuri de protectie a mediului

* Specificul activitatilor din agricultura si impactul asupra mediului

* Prezentarea proiectului “Controlul integrat al poluarii cu nutrienti”

Preocuparea pentru pastrarea surselor de apa este o prioritate in contextul in care peste 1.900 de localitati din Romania sunt vulnerabile la poluarea cu nitrati. 69 dintre acestea au fost identificate in judetul Constanta. Alte 41 in judetul Tulcea.  Poluarea cu nitrati afecteaza atat apele de suprafata, cat si cele subterane, poate conduce la imbolnavirea oamenilor si poate afecta intreg ecosistemul. Pe termen lung, deversarea acestora in Dunare si mai apoi in Marea Neagra poate conduce la disparitia unui numar important de animale marine.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” isi propune diminuarea poluarii prin activitati de colectare, depozitare si gestionare a gunoiului de grajd, reabilitarea pajistilor comunale si crearea unor bariere vegetale de protectie, prin impadurirea cu puieti forestieri, dar mai ales dezvoltarea de sisteme de colectare a apelor uzate menajere si de constructie a statiilor de epurare.

Proiectul este finantat de Guvernul Romaniei dintr-un imprumut rambursabil de 50 mil. Euro acordat de Banca Mondiala si un ajutor financiar nerambursabil de 5,5 mil. USD, acordat de Fondul Global de Mediu (GEF). Consiliile judetene si consiliile locale implicate in proiect asigura o cota de cofinantare de pana la 5% din valoarea investitiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-