Published On: lun, Iul 16th, 2012

Victor Ponta: Nu voi coabita cu Basescu

Share This
Tags

*Crin Antonescu va fi candidatul USL la anticipate

USL este dispusa sa respecte decizia Curtii Constitutionale a Romaniei privind prezenta la referendum. Astfel presedintele suspendat va fi demis doar in cazul in care jumatate plus unu din electorat va fi prezent la urne si vor vota “Da” in cadrul acestui referendum.
USL il va considera pe Traian Basescu drept un presedinte ilegitim si ii va cere demisia daca la referendum nu se vor indeplini aceste cerinte, a declarat Victor Ponta. Acesta a mentionat ca USL va respecta decizia Curtii privind prezenta obligatorie la referendumul de demitere a presedintelui.
“Ce poti sa discuti cu un presedinte pe care poporul nu-l vrea in functie? Noi ne dorim decizia populara. Sunt convins ca vor veni 9 milioane de votanti. Daca nu vor veni, dar majoritatea va vota impotriva, va fi un presedinte ilegitim si ii vom cere demisia”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a anuntat ca USL va respecta recomandarea Curtii Constitutionale a Romaniei de a reintroduce in Legea referendumului prevederea conform careia acesta este valid numai daca la vot se prezinta peste 50% dintre cetatenii inscrisi pe listele electorale. ”Punem in practica deciziile CCR. Da, cu 50% plus unu. Prin votul lor rom@nii trebuie sa decida daca rom@nii vor sa mai fie Traian Basescu presedinte”,a declarat primul ministru. Legea referendumului urmeaza sa fie modificata in Parlament, in aceasta saptamâna, intr-o sesiune extraordinara.

S-a vehiculat totodata realizarea unui referendum pe mai multe zile. Nu au fost date exacte despre aceasta informatie, tinând cont de faptul ca ar exista un risc real al fraudei electorale in acest sens.

Ponta a adaugat faptul ca actualul presedinte interimar, Crin Antonescu, va fi candidatul USL la alegerile prezidentiale anticipate, in cazul in care Traian Basescu va fi demis la referendum. In acest caz, a spus Ponta, alegerile prezidentiale vor fi organizate in septembrie sau octombrie.

Pe de alta parte, premierul a mai spus ca, in cazul in care Basescu câstiga la referendum, nu vede posibila o cooperare cu acesta.

M.M.

Comentarii

comentariu

About the Author

-