Published On: vin, Iul 20th, 2012

Universitatile din Romania in focul admiterilor

Share This
Tags

Peste 20.000 de dosare s-au depus si inregistrat la secretariatele facultailor, la nivel national, iar 62,400 de locuri sunt alocate anului universitar 2012 – 2013. S-a incheiat procesul de admitere,urmeaza rezultatele candidatilor dupa concursul de dosare si examenele sustinute.

In ciuda rezultatelor dezastruoase la Bacalaureatul 2012, s-au inregistrat depunerea a 20.00 de dosare a candidatilor care vor sa se formeze in mediu academic, urmand ca acestia sa studieze si sa obtina o licenta in domeniul mult visat.

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, la specializarea Limbi Moderne Aplicate se bat 77,75 de candidati pe loc, ceea ce propulseaza aceasta facultate in capul listei celor mai cautate facultai din Romania.

Prima sesiune de admitere la facultaile de stat a inceput la mijlocul lunii iunie.

Ministerul Educatiei a dispus ca anul acesta admiterea sa se organizez pe baza concursului de dosare, unde notele obtinute la Bacalaureat sunt prioritare in clasificarea candidatior, ori prin examen scris. Traditia examenelor scrise se pastreaza la facultaile de profil precum inginerie, medicina, jurnalism, inginerie aerospatiala.

Eliminarea conditiei de clasificare prin luarea in considerare a notelor obtinute in anii de liceu este decizia luata anul acesta, care ofera o mai mare accesibilitate si manevrabilitate a candidatului la invaamantul superior.

O alta noutate vine in sprijinirea financiara a domeniilor care antreneaza dezvoltarea abilitailor academice sub de granturi.

Mai jos prezentam un top al facultailor cautate la nivelul judetului Braila, acest clasament bazandu-se pe informatiile obtinute de pe site-urile institutiilor de invaamant superior, cat si prin contactarea telefonica a directorilor si pot suferi modificari in timp.

Elevii braileni care au absolvit anul acesta pot opta pentru facultaile Universitaii “Constantin Brancoveanu”, Universitatea Ecologica, Universitatea Dunarea de Jos Galati, filiala Braila.

*Universitatea Dunarea de Jos

La Universitatea Dunarea de Jos, Facultatea de Inginerie,  inscrierea a avut loc pana in data de 20 iulie, candidatii platind taxa de inscriere de 150 de lei. Fisele si dosarele de [nscriere se pot depune la adresa strada Domneasca, numarul 47. Intre 22-25 iulie va avea loc examenul, nota rezultata avand ponderea de 40% din nota de test si 60% media de la examenul de bacalaureat, urmand a se afisa rezultatele. Exista 144 de locuri la buget si 62 de locuri la taxa. Se pot depune si contestatii, urmand ca dupa solutionarea acestora sa se afiseze listele cu cei admisi. Acestia trebuie sa depuna diplomele in original pana la data de 2 august, pentru a-si  asigura locul.  A doua sesiune de admitere pentru facultate se va desfasura intre 11-22 septembrie.

*Universitatea Constantin Brancoveanu

In cadrul acestei acestei universitai, doritorii pot opta pentru cele doua facultai: Facultatea de Management-Marketing Afaceri Economice si Facultatea de stiinte Administrative si ale Comunicarii. Inscrierea candidatilor se face intre 1 iunie si 1 septembrie, putandu-se depune dosarele la secretariat la adresa Strada Rubinelor, nr.16-18. Nu se percepe taxa de inscriere, admiterea constand [n media notelor obtinute la Bacalaureat. Exista 130 de locuri la buget si 62 la taxa.

*Universitatea Ecologica

In cadrul Universitaii Econogice, candidatii pot opta pentru un loc la una din urmatoarele facultai: Facultatea de Drept si }tiinte Administrative, Facultatea de Ecologie si Protectia Mediului, Facultatea de Inginerie Manageriala si a Mediului, Facultatea de }tiinte Economice, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Facultatea de Psihologie, Facultatea de }tiintele Comunicarii. Taxa de [nscriere este de 60 de lei, admiterea facandu-se pe baza depunerii dosarului la sediul acestuia din strada Mihai Eminescu, nr. 39. {nscrierile se pot face [ntre lunile iunie-octombrie.

Alexandra Barbu

Comentarii

comentariu

About the Author

-