Published On: vin, Iul 6th, 2012

Trei talhari au fost arestati preventiv si incarcerati

Share This
Tags

In cauza privind pe invinuitii C.A. (19 ani), B.N. (19 ani), T.A. (18 ani) si T.D. (17 ani), retinuti pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de complicitate la talharie, acestia au fost prezentati ieri la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, care a sesizat instanta de judecata, motivand pericolul concret pentru ordinea publica, data fiind fapta savarsita si perseverenta infractionala.

Instanta de judecata a admis in parte propunerea si a emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele primilor trei inculpati, si a dispus punerea in libertate de indata a invinuitului minor T.D.

Reamintim ca, in ziua de 29 iunie a.c., la orele 20.35, braileanca S.L. (66 de ani) a sesizat la Politie faptul ca, in timp ce se afla in fata blocului, pe Calea Galati, un tanar necunoscut i-a smuls de la gat un lantisor din aur, in greutate de 11 grame, in valoare de 1.650 de lei, reusind sa retina cateva semnalmente si obiectele de vestimentatie pe care le purta.

Cercetarile efectuate de politisti de la Biroul de Investigatii Criminale- linia de munca Violente au stabilit si probat ca autorul faptei este L.A. (15 ani), din municipiu, care locuia in zona. De asemenea, politistii au probat ca acesta a fost insotit la comiterea faptei de B.N. (19 ani) si C.A. (19 ani), ambii din municipiu, acestia actionand dupa o intelegere prealabila, si urmand ca ei sa comercializeze bunul sustras si sa primeasca o parte din banii incasati. In schimbul bijuteriei, au primit de la un cunoscut suma de 930 de lei, pe care au cheltuit-o toti trei.

Politistii au recuperat prejudiciul si urmeaza sa fie predat partii vatamate.

Extinzand investigatiile, politistii au mai stabilit ca minorul, insotit de C.A., T.D. (17 ani) si T.A. (18 ani), ambii din municipiu, s-au hotarat sa se deplaseze cu autoturismul condus de ultimul, pe Bulevardul Independentei, in cautarea unei noi victime, urmand tot ca minorul sa actioneze.

Astfel, in jurul orelor 21.15, au ajuns pe bulevard si minorul a smuls de la gatul unei femei un lantisor din aur, in greutate de 3 grame cu doua pandantive de cate un gram, dupa care a fugit in autoturism unde era asteptat de ceilalti.

In ziua urmatoare, lantisorul a fost valorificat, in schimbul sumei de 680 de lei, bani care au fost cheltuiti de cei 4 faptuitori. Deoarece aceasta fapta nu fusese sesizata la Politia Municipiului Braila, lucratori din cadrul liniei de munca Violenta au efectuat verificari si investigatii, identificand victima, in persoana numitei R.P. (74 de ani), din Braila.

Fata de invinuitul L.A. s-a luat masura cercetarii in stare de libertate, tinand cont de varsta acestuia, pentru savarsirea infractiunii de talharie, iar fata de ceilalti patru invinuiti, s-a luat masura retinerii pe baza de ordonanta, pentru 24 ore, fiind introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la talharie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-