Published On: mie, Iul 18th, 2012

Telefonia publica s-a demodat

Share This
Tags

Cetatenii prefera telefonul mobil, in detrimentul telefonului public

Pe strazile principale din Braila intalnim la fiecare colt telefoane publice. Fie ca sunt fixate pe peretii insitutiilor, fie ca sunt amplasate in cabinele telefonice, acestea continua sa fie in numar mare.

Intrebarea este: “Mai apeleaza cineva la aceste servicii?”

In urma unui sondaj de opinie, trecatorii au spus ca nu mai folosesc telefonul public, cel mobil fiind mult mai accesibil si la indemana oricui.

In pofida faptului ca cetatenii nu mai apeleaza la retelele de telefonie publica, atat  Posta Romana, cat si magazinele de tip rodipet au la vanzare cartele.

Pretul acesteia variaza intre 10 si 11 lei, in functie de locul din care o achizitionezi. Valoarea creditului este de 10 lei. Se mai gasesc si cartele de 15 lei.

O cartela de 10 lei are 38 de impulsuri, iar 61 de impulsuri cea cu 5 lei in plus.

Potrivit tarifelor de la Romtelecom, un impuls costa 0,26 de lei, iar numarul acestora pe minut variaza in functie de retea.

Astfel in retelele fixe, pentru a vorbi un minut consumi 2 impulsuri, iar in cele mobil, de trei ori mai mult.

Nici apelul international din UE, SUA si Canada nu este mai ieftin. 11 impulsuri pe minut in retelele fixe si 7 pe cele mobile. Daca vrei sa suni pe mobil vorbesti mai putin de 5 minute, in schimbul a 10 lei.

Suma deloc avantajoasa comparativ cu multitudinea de oferte din retelele mobile.

Apelul international este mai ieftin dupa mobil, cu o optiune de 8 euro, echivalentul a 49 lei vorbesti 150 de minute si poti trimite 150 de mesaje, cu o valabilitate de 60 de zile.

Pentru a vorbi acelasi numar de minute, trebuie sa-ti achizitionezi 30 de cartele.

In ciuda pretului exagerat, cartele continua sa fie pe piata si sa se cumpere. Probabil cetatenii le folosesc in situatii de urgenta, cand nici o alta optiune nu este disponibila: nu exista un telefon fix, nu aveti credit suficient sau bateria este consumata la telefonul mobil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-