Published On: vin, Iul 13th, 2012

Specialisti in protejarea zonelor umede, au venit la Braila

Share This
Tags

Miercuri, in Balta Mica a Brailei au sosit o suta de vizitatori, din toate colturile lumii. Acestia au ajuns in Romania,cu ocazia unui congres dedicat zonelor umede, ce se desfasoara in aceste zile la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Partcicipantii la congres au fost impartiti in mai multe grupuri si au vizitat Parcul Natural “Portile de Fier”, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Parcul Natural Lunca Muresului, iar cei mai multi au ales sa viziteze Parcul Natural “Balta Mica a Brailei”. Pana in rezervatie au fost transportati cu ajutorul navei de agrement “Lacu Sarat”.

Strainii au fost foarte incantati de flora si fauna din acesta zona. Parcul Natural Balta Mica a Brailei este o zona umeda de importanta internationala, declarata “sit Ramsar” in iunie 2001, care conserva pe

o suprafata de 205 km patrati.

Aici au fost semnalate 59 de specii de pasari sedentare, 146 de specii de pasari migratoare, un numar de 11specii de mamifere si 60 de specii de pesti.

Strainii nu au plecat din rezervatie fara sa se convinga de minunatiile existente aici, astfel aratanduli-se o pasare extrem de rara, vulturul codalb.

Comentarii

comentariu

About the Author

-