Published On: Soare, Iul 15th, 2012

Şmecherii din vest şi fraierii din est

Share This
Tags

Domnului Preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso

Domnule Preşedinte Barroso,

N-am fost deloc mirat de poziţia dumneavoastră oficială faţă de guvernul ţării mele, pe care l-aţi acuzat de încălcări sau de tentative de încălcare a democraţiei şi a normelor statului de drept. În definitiv, dumneavoastră vă prefaceţi că protejaţi democraţia şi statul de drept în Europa, fiindcă, dacă le-aţi fi apărat cu adevărat, n-aţi fi închis ochii la toate nelegiuirile pe care le-au comis Băsescu Traian şi premierii lui de paie de-a lungul ultimilor ani. Dumneavoastră apăraţi familia politică din care faceţi parte, cea popular-europeană, o familie nărăvaşă, conservatoare şi plină de vicii, dintre care cel mai grav este viciul bancherismului. Dacă nu ştiţi ce înseamnă asta, vă pot lămuri eu. Bancherismul este atitudinea băncilor care fac bani cu orice preţ, chiar şi cu preţul distrugerii sistemului bancar. Din cauza acestui comportament iresponsabil, pe care, doctrinar, familia dumneavoastră politică l-a încurajat cu frenezie, toate popoarele lumii au de suferit. Capitalismul a fost creat de oameni ca dumneavoastră, dar a şi fost compromis de oameni ce vă seamănă. Se pare că lăcomia vă caracterizează, cel puţin în politică. Pentru că nu puteţi acuza popoarele că s-au săturat de creştin-democraţie sau de popular-europenism, încercaţi să intimidaţi guvernele din Europa care sunt controlate de  socialişti sau de liberali. Evident, mă refer doar la acele guverne care aparţin unor ţări vulnerabile la critici, aşa cum este şi ţara mea, căci mi-e greu să cred că l-aţi putea intimida vreodată pe Francois Hollande. Unul din visele dumneavoastră şi ale Angelei Merkel a fost spulberat de electoratul francez şi de Parlamentul României. Şi cred că asta va consfinţi şi rezultatul referendumului nostru naţional din 29 iulie, şi cel al alegerilor parlamentare din noiembrie – că Partidul Popular European (sub toate deghizările sale) nu mai e deloc pe placul naţiunilor Europei. Aţi vrut să aveţi tot continentul la picioare şi continentul vă dă un picior în fund. Aşa se pedepseşte lăcomia.

Domnule Preşedinte Barroso, mie încă nu-mi este clar ce conduceţi: Guvernul Europei sau gaşca politică a Partidului Popular European? Oricare ar fi răspunsul, din niciuna dintre aceste două poziţii n-aveţi dreptul să daţi ordine vreunei autorităţi din România. Nici măcar să ne muştruluiţi n-aveţi căderea, de vreme ce în actualul dumneavoastră mandat coeziunea europeană scârţâie din toate încheieturile. Aţi reuşit să creaţi impresia în România că Europa n-ar fi de acord cu Ponta şi cu Antonescu. Pentru asta vă acuz public de manipulare, fiindcă ştiţi la fel de bine ca mine că, în realitate, Domnia Voastră şi Angela Merkel vă temeţi de Ponta şi de Antonescu. Vă este frică de Uniunea Social Liberală din România, fiindcă victoria acestei alianţe în alegerile din ţara mea ar însemna începutul sfârşitului pentru gaşca politică pe care o păstoriţi împreună cu Angela Merkel. Crunta situaţie economică a Europei se datorează, printre altele, şi obsesivei austerităţi pe care familia dumneavoastră politică a impus-o ca tratament anticriză. Bătrânul nostru continent a înghiţit medicamentul, dar boala n-a trecut. Din contră, Europa e şi mai bolnavă acum, după austeritate, dându-i dreptate doamnei Christine Lagarde care i-a avertizat pe toţi adepţii austerităţii că, dacă vor continua să practice politici de amputare, vor distruge şi ce-a mai rămas întreg din economia mondială. Europa nu înseamnă PPE, domnule Preşedinte Barroso, şi viitorul Europei nu e, cu siguranţă, PPE. Întreaga planetă se mişcă spre stânga, spre oameni, nu spre bancheri. Politica de dreapta a distrus o lume, e timpul ca lumea să distrugă politica de dreapta. Cel puţin până când se va redefini capitalismul.

Domnule Preşedinte Barroso, aş putea să vă acuz că protejaţi mafia politică popular-europeană, dar n-am s-o fac. În schimb, vă acuz că sprijiniţi discret un personaj la fel de nedemocrat ca Viktor Orban, un politician suspendat de Parlamentul României, un politician cu dosare penale suspendate, un politician care a suspendat România la o înălţime până la care niciun investitor serios nu bate cu privirea. Suntem în aer, domnule Preşedinte Barroso, cu ştreangul lui Băsescu de gât. Vă sfătuiesc să nu mai sprijiniţi, nici măcar indirect, un regim corupt ca al lui Băsescu Traian, chiar dacă PDL face parte din familia dumneavoastră politică. Recunoaşteţi, pentru numele lui Dumnezeu, că şi în grădina popular-europenilor sunt destule mere putrede, iar unul dintre ele se numeşte chiar Băsescu Traian. V-aţi întrebat vreodată unde poate să ducă toată răţoiala dumneavoastră la guvernul Ponta? N-aţi învăţat nimic din tragicele experienţe ale Austriei şi Olandei, ţări în care s-au înfipt la putere partide de extremă dreaptă, ostile Uniunii Europene, ruşinoase pete politice pe obrazul lumii civilizate. Prin atacurile la adresa actualului guvern al României, Comisia Europeană pe care o conduceţi dă o lovitură nu numai socialiştilor şi liberalilor, adversarii direcţi ai popular-europenilor, ci şi democraţiei. Nu-i puteţi acuza pe Ponta şi pe Antonescu de vreo încercare de ştirbire a normelor democratice atâta vreme cât, prin însăşi această acuză absurdă, dumneavoastră nivelaţi drumul pentru marşul în forţă al unor partide populist-extremiste care abia aşteaptă compromiterea tuturor variantelor politice democratice. Ascensiunile de nedorit ale unor nazişti moderni sau ale unor comunişti radicali v-ar putea fi imputate, vai, chiar şi dumneavoastră. Lăsaţi-i pe socialiştii şi pe liberalii noştri să guverneze aşa cum cred ei de cuviinţă, vă garantez că sunt democraţi cu bună-cuviinţă. Nu-i mai acuzaţi de nimic, ca să nu vă treziţi că toată Europa e invadată de tot felul de hitleri şi stalini. Atunci va fi prea târziu pentru a mai repara ceva. Chiar nu vă daţi seama că sprijiniţi un partid otrăvitor care a intoxicat România cu deşeuri politice, cu hoţi rafinaţi şi cu rebuturi intelectuale? Nu încercaţi să ne daţi lovitura de graţie după ce ne-aţi acuzat că practicăm lovitura de stat. Nu ne siliţi să ni se facă greaţă de Uniunea Europeană, vă reamintesc că veţi mai avea nevoie de noi, cei douăzeci de milioane de români. Măcar ca să vă cumpărăm, la preţuri exorbitante, produsele de umilitoare calitate pe care naţiunile bogate le fabrică, după reţete speciale, pentru fraierii din estul Europei.

Primiţi, vă rog, domnule Preşedinte Barroso, asigurarea din ce în ce mai rezervatului meu respect.

Marius Beşchea

Comentarii

comentariu

About the Author

-