Published On: mar, Iul 24th, 2012

Scoala de soferi, moft sau necesitate?

Share This
Tags

*1040 de lei costa scoala de soferi

Permisul de conducere a devenit o necesitate, mai ales cand vine vorba despre cautarea unui loc de munca. Pe langa experientele in diferite domenii atasate la CV, permisul auto reprezinta o sansa in plus la angajare.

Pretul scolii de soferi variaza intre 800-900 de lei, in functie de scoala pentru care optezi.

Aceasta suma nu include insa si analizele medicale. Pentru realizarea dosarului medical mai ai nevoie de inca 240 de lei. Astfel, testul psihologic este de 40 de lei, fisa medicala variaza intre 80 si 120 de lei, iar pentru eliberarea cazierului judiciar trebuie sa platesti 12 lei.

Mai exista si o taxa pentru sustinerea examenului de 65 de lei, cat si cea de examinare nu mai mult de 5 lei.

Pentru a te inscrie la scoala de soferi trebuie sa scoti din buzunar cel putin 1040 lei.

Perioada de instruire este de cinci saptamani, dintre care trei sunt dedicate legislatiei ce cuprinde partea teoretica, iar partea practica de doua saptamani.

Inainte de a te inscrie, de preferat este sa nu mai fi condus pana atunci.

“Cel mai bine este ca incepatorul sa o ia de la zero. Venind fara sa stie, ii invatam corect miscarile. Cine vine cu lectia invatata are proaste obiceiuri si este mai greu sa ii dezvatam” a declarat Ion Florin, profesor de legislatie.

Intrebat care este promovabilitatea examenelor, Florin ne-a spus ca depinde de locul de munca pe care il au persoanele practicante, cat si de studiile absolvite.

“Persoanele cu studii superioare invata mai mult teoria si se descurca mai putin la traseu, iar cei care lucreaza pe partea practica evident ca sunt mai indemanatici la condus” a spus profesorul de legislatie.

“Procentul de promovabilitate la fete este mult mai ridicat decat la baieti, ele nu vin cu deprinderi”, ne-a mai spus Florin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-