Published On: joi, Iul 19th, 2012

Romanii din diaspora asteapta cu nerabdare referendumul

Share This
Tags

Presedintele FADERE, Daniel Tecu compara statul de drept cu “mama si biblia”

FADERE, Federatia Asociatiilor de Romani din Europa îsi exprima îngrijorarea fata de evenimentele derulate în ultimele doua saptamani în Romania si solicita urgent Guvernului Romaniei sa faca demersurile necesare pentru a creea toate conditiile ca orice roman din Diaspora sa aiba posibilitatea de a vota. Amintim ca dreptul la vot este prevazut în Constitutia Romaniei, iar Guvernul are obligatia de a creea toate conditiile pentru ca acest drept sa fie asigurat si respectat.

Sunt bine cunoscute locurile în care se regasesc cele mai importante comunitati de romani din Europa. De aceea solicitam ca în toate aceste locuri sa fie amenajate suficiente sectii de votare. Conform ultimelor date furnizate de catre Institutele de Statistica din tarile europene în acest moment doar în Diaspora Europeana locuiesc peste 4 milioane de cetateni romani.

“Consider ca statul de drept este pilonul principal într-o democratie autentica de aceea trebuie respectat cu sfintenie precum biblia si mama”, a declarat Daniel Tecu presedintele FADERE.

Madalina Munteanu

Comentarii

comentariu

About the Author

-