Published On: joi, Iul 19th, 2012

Referendumul ia amploare si pentru cei din strainatate

Share This
Tags

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat sporirea numarului sectiilor de vot de peste hotare.

In urma demersului Ministerului Afacerilor Externe, romanii din Spania, Italia, Republica Moldova sau SUA vor avea la dispozitie un numar dublu de sectii de votare pentru Referendumul din 29 iulie.

Schema de extindere a circumscriptiilor a crescut numarul total de la 150, cel anuntat initial pe 12 iulie, pana la 301. Aceasta noua extindere a procesului de vot aminteste de amploarea alegerilor prezidentiale din 2009.

Schema de dezvoltare a circumscriptiilor de vot a fost anuntata in urma presiunilor venite atat din partea reprezentantilor comunitatilor de romani din strainatate, cat si a ambasadelor Romaniei din diferite tari. In urma unei evaluari a capacitatilor tehnice, cum ar fi sediile, comunicarea si personalul angajat, MAE a obtinut aprobarea pentru amplasarea sectiilor in conformitate cu cerintele legale.

Aceste initiative au ca scop facilitarea procesului de votare pentru demiterea lui Traian Basescu, incercand sa cuprinda un numar cat mai mare de alegatori.

Astfel, cele mai multe sectii de votare au fost organizate in Italia, 46 si Spania, 37, dar si in tari ca Israel, Belgia, Austria, Franta si Australia.

O lista completa a tuturor sectiilor disponibile, impreuna cu detalii despre Referendum poate fi accesata pe site-ul oficial MAE.

Cipriana Botez

Comentarii

comentariu

About the Author

-