Published On: vin, Iul 27th, 2012

Reabilitarea maternitatii se apropie de final

Share This
Tags

*Sectia obstretica ginecologie se pregateste pentru a oferi conditii excelente viitoarelor mamici

Desi in prezent sectia obstretica ginecologie a Spitalului Judetean ofera conditii bune personalului internat, acesta mai necesita unele reabilitari. Modernizarea sectiei este realizata in cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar, faza a 2-a, cu finantare de la bugetul de stat, printr-un credit de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii.

Proiectul este spre finalizare si a avut in vedere realizarea lucrarilor de arhitectura, instalatiile sanitare, instalatiile electrice, instalatiie termice, instalatiile de ventilare si climatizare, instalatiile de gaze medicale pentru oxigen, aer comprimat sau vid, precum si echipamente tehnologice aferente instalatiilor interioare.

O maina de oameni bine pregatiti fac eforturi supraomenesti pentru a multumi toti pacientii.

Pe luna, sunt 1000 – 1200 de solicitari per total, dintre care 35% reprezinta nasterile prin cezariana. Solicitarile sunt prea multe pentru cei 12 medici. {n ciuda faptului ca personalul este insuficient, acestia trateaza cu profesionalism si dedicatie toate pacientele, fara a se plainge de situatia cu care se confrunta.

O alta problema intaimpinata in trecut de maternitate, ca toate celelalte maternitati, era abandonul copiilor de catre mame. Spre bucuria personalului anul acesta nu a fost inregistrat nici un abandon.”Paina in prezent nu avem nici un abandon inregistrat. Au fost cazuri in care au intentionat sa-si abandoneze copii dar cu ajutorul consilierilor, mamicile au fost convinse sa nu faca acest lucru. Fiecare mamica beneficiaza de consiliere”, a declarat doctorul Florin Tovairnac, reporterilor de la InfoBraila.

Pacientele sectiei de Obstretica Ginecologie Braila au parte de un program de informare medicala, gimnastica, dar si de consilierea unor medici psihologi. Proiectul, în valoare de 40.000 lei, a fost realizat de maternitate din sponsorizarii si ofera gratuit cursuri viitoarelor mamici, care vor primi la final un certificat simbolic de absolvire.

Sectia spitalului este dotata cu aparatura ultraperformanta care sta la dispozitia pacientelor dar care faciliteaza si munca medicilor. Pe lainga faptul ca spitalul este dotat cu aparatura performanta, conditiile care sunt oferite pacientelor sunt foarte bune, beneficiind de rezerve dotate cu televizor si grup sanitar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-