Published On: Soare, Iul 15th, 2012

Un elev care a primit initial nota 2,80 la BAC, in urma contestatiei, s-a ales cu 9,90

Share This
Tags

* De la agonie la extaz *

Dupa ce a depus contestatie, un elev din liceul Gheorghe Munteanu Murgoci, a avut surpriza sa afle ca a primit 7 puncte in plus.

Tataranu M. Cristian Gabriel a contestat nota de la biologie deoarece aceasta nu ii asigura promovabilitatea. Nota initiala a fost de 2,80, rezultat neasteptat de catre elev, tinand cont de faptul ca a invatat pentru acest examen.

In urma solutionarii contestatiilor acesta a obtinut nota 9,90. Cu sapte puncte in plus fata de prima nota acordata in urma evaluarii.

Au fost si alti elevi care au primit nota de trecere dupa contestatiile depuse, insa rezultatul diferentelor nu a fost atat de mare. De la 3,40 o eleva din “Ana Aslan” a obtinut 5,50, iar o alta candidata a reusit sa obtina 5, dupa ce prima nota a fost de 4,25.

Un caz similar a fost si experoenta traita de eleva Pletea C. Violeta de la “Mihail Sebastian”, care fusese admisa iar dupa contestatie a luat nota sub 5. Nemultumita de 6,10, aceasta a fost respinsa cu 4,70.

Astfel de cazuri s-au inregistrat si in alte judete. Un candidat din Buzau a obtinut 7,40 la sociologie, iar dupa recorectarea lucrarii a primit 3,80, fiind declarat respins. Un alt elev care initial fusese notat cu 6,70 la limba romana, dupa contestatie a obtinut 9,40.

S-au inregistrat si candidati care au obtinut nota maxima dupa afisarea listelor de contestatii. Un elev din Mures a luat 10 la limba materna, dupa ce a contestat nota de 7,65.

Vrand sa obtina media 10 la bac, o eleva de la Colegiul “Spiru Haret” din Tecuci a facut contestatie pentru nota de 9,95 de la istorie. Geanina Druta este foarte bucuroasa deoarece are asigurat loc la orice facultate doreste sa se inscrie.

Braila se mentine in topul judetelor cu cel mai mare grad de promovabilitate la examenul de Bacalaureat si dupa rezultatul contestatiilor, avand un procent de 60,3%.

Potrivit siteului Ministerului Educatiei, alte judete cu rate de promovabilitate ridicate sunt Iasi cu 52%, Buzau 50, 2%, Vaslui, Alba, Bistrita Nasaud cu 48%, Sibiu 46,3%, Prahova 46%, Bucuresti 45%, Mures 44%, Timis 43%, Calarasi 41,14%, Dolj 40,9%, Arges 38%, Harghita si Olt 30%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-