Published On: lun, Iul 30th, 2012

Primul aur olimpic pentru Romania

Share This
Tags

* Alin Moldoveanu a castigat prima medalie de aur pentru Romania la Jocurile Olimpice, dupa ce s-a impus in proba de pusca aer comprimat 10 m, din cadrul competitiei de tir.

Sportivul roman ne-a tinut cu sufletul la gura pana la ultimele focuri, dar a demonstrat ca are sange rece, invingandu-l la ultimele doua trageri pe campionul mondial Camparini. Alin a dominat finala, dar dupa sase trageri a cedat primul loc. Totusi, Moldoveanu a reusit sa isi pastreze calmul si a realizat o performanta exceptionala.

“Nu am stiut pana la ultima tragere rezultatul. Am vazut ca am luat aurul abia dupa ultimul foc, cand m-am uitat pe tabela. M-am izolat de exterior si mi-am vazut de treaba. Cred ca am slabit 2-3 kg. A avut o greseala mica, speram sa fiu in primii 3.

A fost prima oara in viata mea cand s-au vandut toate biletele la un concurs de tir. N-am omorat nici macar o vrabie, noi suntem pasnici, tragem doar in cartoane. Am permis de port-arma, dar si de conducere”, a spus Alin Moldoveanu dupa ce a cucerit prima medalie de aur a Romaniei la JO 2012.

De notat ca sportivul roman a terminat calificarile egaland recordul olimpic: 599 de puncte.

Dupa locul 4 obtinut la Beijing, cand a ratat pentru un milimetru bronzul olimpic, Moldoveanu si-a luat revansa si a obtinut a doua medalie a delegatiei Romaniei de la Londra, dupa argintul Alinei Dumitru, de la judo. Romanul a terminat finala cu 702,1 puncte, pe locurile urmatoare clasandu-se italianul Niccolo Campriani, cu 701.5 puncte si indianului Narang Gagan, cu 701.1 puncte.

Tragatorul Alin Moldoveanu a fost primul sportiv roman care a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice. Sportivul din Focsani, pregatit de legendarul Sorin Babii, dublu medaliat olimpic, si-a reglat tirul in aceasta perioada pentru o noua finala olimpica, pe care a simtit-o la propriu si in 2008. Nu oricum, ci prin cate 5-6 ore de truda zilnica, in mai multe colturi ale tarii.

100.000 euro si o masina in valoare de 25.000 euro va primi Moldoveanu pentru aurul olimpic.

Ana Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-