Published On: Soare, Iul 29th, 2012

Prezenta la vot, datorie sau onoare?

Share This
Tags

* Sute de braileni s-au prezentat la vot, ceilalti fiind asteptati pana la orele 23:00

Majoritatea pensionarilor braileni au fost la vot, cu un simt dezvoltat al datoriei fata de tara, ei s-au prezentat la sectiile de  votare chiar de la primele ore ale deschiderii. “Este important pentru noi sa votam pentru o viata mai buna”, a declarat o batrana. Un parinte este dezamagit de modul in care a mers tara in ultimii ani si de faptul ca nu-ti gasesti un loc de munca stabil si bine platit, copii lui fiind nevoiti sa plece sa lucreze in alte tari pentru a putea supravietui. “Suntem pentru USL, ne-am saturat de Basescu. Poate sa fie ce o fi, nu vrem sa mai auzim de el, ne-au plecat copii din tara, i-au lasat pe drumuri. Rade de toata lumea. Sa traiasca si el cu cateva milioane cat luam noi, sa se chinuie el cu bolile si problemele de zi cu zi”, a declarat un cetatean. Un numar mare de braileni s-au prezentat la vot, dorind sa schimbe ceva in tara asta. “I-am taiat capul lui Basescu, 99% din noi am votat sa-l demitem, dar avem si oi ratacite printre noi” este parerea unui alt brailean.

Tinerii insa se lasa asteptati la vot, fie ca nu sunt hotarati, fie ca nu isi dau seama de importanta acestui eveniment de astazi, I.C., in varsta de 25 de ani sustine ca nu o sa se prezinte. Indiferent pentru ce acordati votul, prezenta la vot e importanta, sute de romani au votat pana in prezent, restul sunt asteptati pana la orele inchiderii,fie muncitori de rand, pensionari, profesori, ingineri, fiecare dintre noi trebuie sa constientizam si sa acodam votul nostru.

Si autoritatile locale au votat de dimineata, primarul Aurel SImionescu si presedintele Consiliului Jidetean, Gheorghe Bunea Stancu, au votat cu gandul la o viata mai buna, la schimbare. “Am votat cu gandul ca ne indreptam spre normalitate, cu gandul ca Romania va avea un presedinte bun. Romanii trebuie sa iasa la vot si sa-si decida singuri soarta, iar daca ei astazi nu vin la vot inseamna ca sunt multumiti de ceea ce au dus pana acum”, a declarat la iesirea din sectia de vot, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-