Published On: vin, Iul 20th, 2012

Posta Romana doreste un imprumut de 100 milioane de lei

Share This
Tags

Compania Nationala Posta Romana doreste finantarea capitalului de lucru, pentru care va contracta un credit pentru o perioada de 12 luni.

In luna septembrie, CNPR va organiza o licitatie in vederea obtinerii creditului de 100 milioane lei, care urmeaza a fi investiti in subventionarea capitalului de lucru, costurile fiind estimate la 8,8 milioane de lei.

In vederea obtinerii contractului, Posta Romana a propus viitorilor ofertanti o garantie de participare de 140.000 lei.

Acest imprumut va fi rambursat in totalitate din resursele financiare ale operatorului postal. Suma se va adauga datoriilor in valoare de 556,9 milioane de lei pe care Posta Romana le avea la sfarsitul anului 2011.

Ministerul Finantelor Publice declara anul trecut o pierdere mai mare cu 50% suferita de CNPR, dupa ce cifra de afaceri a operatorului a scazut cu 8,7%.

Actionarii Postei Romane sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participare de 75% si Fondul Proprietatea, cu un credit de 25%.

In urma crizei, operatorul a scazut numarul mediu de salariati cu peste 2.500, ajungand la 32.124 de persoane care lucreaza in cele aproximativ 7.100 oficii postale din toata tara.

Cipriana Botez

Comentarii

comentariu

About the Author

-