Published On: mie, Iul 11th, 2012

Ponta pune capat dezinformarii

Share This
Tags

*Primul ministru va pleca la Bruxelles pentru a opri dezinformarile cu privire la suspendarea presedintelui Traian Basescu

In cadrul ultimei sedinte de Guvern, primul ministru, Victor Ponta a declarat ca va pleca la Bruxelles pentru a face lumina in cazul suspendarii presedintelui Traian Basescu. Acesta a mentionat faptul ca in Uniunea Europeana inca mai sunt persoane care considera ca Guvernul Romaniei a stat in spatele suspendarii lui Basescu.

Ponta se va intalni azi cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, dar si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

In urma aprobarii Curtii Constitutionale Romane asupra deciziei de modificare a articolului 10 din Legea Referendumului, Ponta are acum si dovezi legale care stau la baza viitoarelor alegeri.

Comisia Europeana s-a aratat ingrijorata de situatia Romaniei in urma suspendarii presedintelui Traian Basescu, in mare parte datorita dezinformarilor din presa internationala asupra situatiei din tara noastra. Totodata aceasta a atras atentia asupra faptului ca Romania trebuie sa respecte principiile statului de drept dar si independenta justitiei.

Primul ministru s-a declarat nemultumit de atacurile care vin din partea staff-ului de campanie a presedintelui suspendat, acesta declarand pe pagina personala de Facebook: “Va urma o noua zi plina de manipulari si minciuni! Iata inca o dovada ca nu se poate coabita cu Traian Basescu. Sunt imun la astfel de atacuri”.

De asemenea, Victor Ponta se va intalni cu Hannes Swoboda, membru al Parlamentului European, cu Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultura, si cu Serghei Stanişev, presedintele PES.

In urma referendumului din data de 29 iulie, daca presedintele suspendat va fi demis, conform legii in maxim 90 de zile se vor organiza alegeri prezidentiale. Cel mai probabil acestea vor fi programate sa aiba loc o data cu alegerile parlamentare din toamna anului 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author

-