Published On: mie, Iul 18th, 2012

Ponta da pe fata cele 10 minciuni pentru care Basescu este suspendat

Share This
Tags

Victor Ponta l-a atacat pe Traian Basescu in cadrul unei conferinte de presa de la Palatul Parlamentului, facand publice cele 10 motive pentru care presedintele este propus pentru suspendare.

Premierul a comentat in primul rand masurile de austeritate adoptate pe timpul mandatului de Basescu, mentionand ca atat taierea salariilor cat si cresterea TVA-ului nu reprezentau o necesitate.

Victor Ponta a continuat sa sublinieze ca sumele imprumutate de la FMI nu vor fi redirectionate catre salarii si pensii, lucru demonstrat pe parcursul anului 2011. Acesti bani lipsesc, in mod aparent, deoarece au fost investiti de catre presedinte in interes politic personal.

Basescu a gresit si atunci cand i-a spus Angelei Merkel, cancerlarul Germaniei, ca in Constitutie nu exista o procedura de suspendare a presedintelui, aceasta fiind una din masurile constitutionale.

Presedintele a refuzat sa paraseasca pozitia de putere, in ciuda declaratiei sale ca se va retrage in 5 minute daca va fi suspendat. La momentul actual, Basescu a fost deja suspendat de doua ori.

O alta contrazicere a presedintelui a venit atunci cand a sustinut ca se va retrage in cazul in care majoritatea populatiei va vota demiterea sa, insa de curand a revenit asupra declaratiei, spunand ca va reveni la Cotroceni daca la vot se prezinta mai putin de 9 milioane de romani.

Desi s-a spus ca o ordonata de urgenta este interzisa, ordonanta prin care se stipula modificarea legii referendumului a fost retrimisa Parlamentului de catre Guvernul Boc in data de 27 noiembrie 2012.

Anumite dosare deschise impotriva lui Basescu, privind spalarea de bani sau casa din Mihaileanu, pe care nu a inapoiat-o desi promisese ca o va returna, au fost suspendate numai datorita imunitatii sale prezidentiale. Locuinta in cauza ii va fi confiscata daca va fi demis pe data de 29 iulie.

Mai mult, reprezentatii BNR au dovedit ca Traian Basescu isi urmarea interesele private atunci cand sustinea ca face lobby pentru situatia din Rosia Montana.

Cipriana Botez

Comentarii

comentariu

About the Author

-