Published On: mar, Iul 17th, 2012

“Planetariu” de la Piata Rusilor

Share This
Tags

Administratia pietelor nu doreste sa repare acoperisul acesta devenind un pericol pentru comercianti si marfa acestora

Copertina care adaposteste Piata Rusilor a suferit in ultimii trei ani deteriorari atat vizibile cat si simtite de catre comercianti. Prin acoperisul gaurit al pietei intra atat ploaia cat si zapada. Cei care au inchiriat tarabe in aceasta piata se plang de conditiile vitrege in care sunt nevoiti sa-si vanda marfa.

“Atunci cand ploua, ne intra apa prin acoperis din cauza gaurilor si nu numai ca ne uda pe noi, dar ne uda si marfa”, ne povesteste Marin C. comerciant de la standul cu artiocole de pescuit.

Acestia prefera sa stea in continuare la program, inferent de conditiile meteo. Fie ca ploua, sau ninge, comerciantii din piata nu isi permit sa inchida taraba deoarece comertul este singura lor sursa de venit.

Un alt comerciant de la o taraba alaturata s-a aratat nemultumit de pretul chiriei lunare, in raport cu conditiile oferite. ”Platesc pentru o taraba de numai jumatate de metru patrat 300 de lei, pe luna. Pe langa aceasta suma mai platim si paznicul cu 8 lei”, spune revoltator un alt comerciant.

Fiind intrebati daca au luat vreo masura pentru rezolvarea acestei probleme, nefericitii din piata Apollo spun ca cei care se ocupa de administrarea pietei sunt indiferenti de ce se intampla. “Au venit de cateva ori ce de la Piata dar n-au facut decat sa lipeasca unele gauri. Au acoperit intr-o parte, dar s-au facut altele in mai multe parti”, ne-a declarat un comerciant care vinde piese auto.

Vanzatorii articolelor industriale si de uz gospodaresc spera ca problema sa se rezolve. Neavand unde sa-si mute tarabele, acestia sunt nevoiti sa indure ploaia si vantul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-