Published On: lun, Iul 30th, 2012

Plaja printre gunoaie la Lacu Sarat

Share This
Tags

*Sute de persoane dar si de deseuri se strang zilnic in padurea de la Lacu Sarat

La Lacu Sarat vin zilnic brailenii dar si persoane din orasele apropiate Galati, Buzau chiar si Focsani. Angajatii de la salubritate se plang ca desi exista tomberoane, oamenii lasa gunoiul in padure.

“Zilnic adunam sute de resturi de pe urma oamenilor care vin aici si fac gratare. Am adus tomberoane dar degeaba, chiar mai mult au aruncat in ele chistoace de tigari si au luat foc. Sa vina si pe aici Jandarmeria sa vada ce se intampla, dar de unde – nu vezi nici un jandarm in zona asta”, a declarat angajatul de la salubritate.

Turistii spun ca vin cu zilele aici pentru ca este aer curat, le place sa isi petreaca timpul in natura si este mai bine sa doarma in cort pentru ca in apartamente este foarte cald, dar mai ales pentru beneficiile apei sarate si a namolului din lac.

La Lacu Sarat apa si namolul sunt folosite pentru tratamentul bolilor reumatismale degenerative, inflamatorii, boli ginecologice, dermatologice, endocrine, afectiuni ale sistemului nervos periferic, a starilor post-traumatice, dupa operatii pe muschi, tendoane si articulatii, dupa luxatii si fracturi dar si alte boli.

Nemultumirea cea mai mare a turistilor este insa lipsa apei potabile pentru spalat si baut. Acestia spun ca exista o cisterna cu apa in zona amenajata picnicului, dar ca aceasta nu se mai gaseste in locul respectiv. “Am venit de la Galati de vineri si vrem sa stam pana miercuri, dar nu avem suficienta apa de baut si de spalat. Nu putem dormi cu sarea asta pe noi. Era o cisterna cu apa aici dar nu mai este. Am fost nevoiti sa mergem in sat sa cerem apa locuitorilor” a declarat un galatean reporterilor InfoBraila.

In acest loc sunt amplasate si toalete publice iar oamenii pot veni aici zilnic pe perioada verii pentru tratament si relaxare fara a plati. Pentru cati turisti se stang zilnic aici, statiunea merita mai multa atentie din partea autoritatilor.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-