Published On: joi, Iul 12th, 2012

Piramida rasturnata din educatie

Share This
Tags

*Primarul Aurel Simionescu a marturisit ca nu este multumit de sistemul educational actual

In ultimii ani, sistemul piramidei rasturnate din educatie a Inceput sa prinda contur si sa fie din ce In ce mai vizibil, atat In rezultatele elevilor la diferitele examene cat si In rezultatele cadrelor didactice.

In mod normal, Incepand de la scoala generala si pana la finalizarea liceului, numarul elevilor ar trebui sa scada, sau sa ramana cel putin identic, din pacate se pare ca fenomenul se produce exact invers. Astfel, numarul celor care dau bacalaureatul, sau admitere la facultate, fie ea si pe dosare, este considerabil mai mare fata de cel al elevilor care Incep acum clasele primare.

“Va spun eu cum se ajunge In clasa a-XII-a. Trece pentru ca daca am realiza o sortare a scolilor In functie de rezultatele elevilor, de repetenti de exemplu, ar fi analiza scolii. Deci daca ar fi jumate repetenti am spune ca profesorul nu este bun si atunci Il trece. Ajunge la liceu, pentru ca trebuie repartizat undeva, eu Inteleg sa iei 4 la un examen, dar nu nota 1. Ai un punct din oficiu oricum pai Inseamna ca nu ai scris nimic. Peste patru ani de zile va rog sa va ganditi cum va fi aceasta generatie. Eu propun sa luam ultima pagina, aceea care nu au promovat evaluarea nationala, sa vedem de unde vin copiii si sa analizam si activitatea cadrelor didactice, a scolii, In legatura cu acei copii”, a declarat Aurel Simionescu.
Sunt aproximativ 6 scoli la nivelul judetului care Inregistreaza rezultate foarte slabe la Evaluarea Nationala.

Primarul Brailei a tinut sa precizeze faptul ca In orasul nostru sunt si elevi foarte buni, dovada fiind rezultatele de la Bacalaureat la nivel national si nu numai. Pentru acestia ar trebui sa se ia o serie de masuri atat pentru motivarea lor cat si pentru Incadrarea lor In clase speciale.

Viceprimarul Alexandru Danaila a declarat In cadrul conferintei de presa faptul ca se doreste ca si Consiliul Local Municipal sa participe financiar la sustinerea elevilor cu rezultate exceptionale, care nu au Insa posibilitati materiale pentru procurarea manualelor, sau a instrumentelor care le sunt necesare pentru performanta.

“Speram sa regasim pe ordinea de zi un proiect In vederea acordarii unei sume de bani, elevilor care au rezultate deosebite la bac, dar si cei de la clasa a-VIII-a, dar si pentru olimpiadele nationale si internationale la care participa. In Braila dupa cum ati vazut s-a luat aurul la matematica si mai sunt performante care trebuie recompensate”, a declarat Alexandru Danaila.

Atat primarul cat si viceprimarul Brailei au declarat ca principala vina o poarta sistemul, dar si schimbarea programei In educatie, care a variat In functie de fiecare ministru ales.

Comentarii

comentariu

About the Author

-