Published On: Soare, Iul 1st, 2012

Peste 12.000 de contestatii la Evaluarea Nationala

Share This
Tags

*Au fost depuse peste 7000 de contersatii la Limba si Literatura Romana si peste 5000 la matematica

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei Stelian Fedorca a declarat, ca inspectoratele scolare au inregistrat 12.172 de contestatii, dintre care 7.009 la Limba si literatura romana, dupa afisarea rezultatelor la evaluarea eationala.

“Au fost 7.009 contestatii la rezultatele de la Limba si literatura romana si 5.163 la matematica, dar nu stim daca in primul caz au avut legatura cu subiectul controversat”, a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca.

Stelian Fedorca a mai spus ca nu poate prezenta situatia rezultatelor inainte de contestatii, intrucat sistemul informatic este astfel construit incat nu poate furniza date decat la finalul prelucrarii tuturor datelor.

Pentru sustinerea celor trei probe de la evaluarea nationala au fost inscrisi 190.291 de elevi, 6,3 la suta dintre cei care au sustinut probele contestand notele primite.

Contestatiile la evaluarea nationala, care au fost depuse vineri, dupa afisarea rezultatelor, au fost solutionate sambata si duminica, urmand ca luni sa fie afisate rezultatele finale. In data de 5 iulie va avea loc repartizarea computerizata in licee, care se va desfasura in doua etape.

Elevii care au dat evaluarea nationala si care vor avea media de admitere calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu vor fi repartizati, intr-o prima etapa, la liceele dorite, in functie de media finala.

Elevii care nu au dat evaluarea, se vor inscrie in a doua etapa, pe locurile ramase libere in licee, admiterea acestora urmand sa se faca in ordinea descrescatoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-