Published On: joi, Iul 19th, 2012

Persoanele private de libertate vor vota la Grupul Scolar Grigore Moisil

Share This
Tags

La Penitenciarul Braila au inceput deja  pregatirile pentru organizarea referendumului din 29 iulie. Persoanele care sunt in executarea unei pedepse privative de libertate si care nu si-au pierdut drepturile electorale, precum si cele aflate in arest preventiv, pot vota la referendumul din 29 iulie, fara a mai exista conditia ca acestea sa aiba domiciliul in raza teritoriala a sectiei de votare unde se afla penitenciarul.

Potrivit Hotararii nr.5/11.07.2012 emisa de Biroului Electoral Central, directorii locurilor de detinere sunt obligati sa aduca la cunostinta persoanelor private de libertate, cu suficient timp inaintea zilei referendumului, faptul ca pot vota prin intermediul urnei speciale, in baza actului de identitate. Cererile de votare prin care persoanele private de libertate isi pot exprima in scris refuzul sau acordul de a-si exercita acest drept se vor completa pana la data de 27.07.2012, acestea trebuind sa fie depuse cel mai tarziu in preziua votarii la biroul electoral al sectiei de votare in a carei raza teritoriala se afla penitenciarul.

Pentru un numar de 150 de persoane private de libertate care indeplinesc conditiile in vederea exercitarii dreptului de vot si a caror acte de identitate sunt expirate, au fost facute demersurile necesare in vederea preschimbarii acestora, astfel putand fi indeplinita una dintre cele mai importante conditii ale participarii la vot.

Persoanele private de libertate vor putea vota, incepand cu orele 0800, in clubul persoanelor private de libertate unde se vor amplasa cabine de vot luandu-se toate masurile pentru asigurarea caracterului secret si liber exprimat al votului.

Potrivit Ordinului Prefectului nr.283/11.07.2012 privind numerotarea sectiilor de votare constituite la nivelul Judetului Braila pentru desfasurarea referendumului national privind demiterea presedintelui Romaniei, Penitenciarul Braila este arondat Sectiei de Votare nr. 60 organizata la Grupul scolar Grigore Moisil (fosta scoala Generala nr. 25), situat pe strada Carantinei nr.8., Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-