Published On: lun, Iul 30th, 2012

Particularii si Braicarul invart preturile pe Dunare

Share This
Tags

Plimbarile pe fluviul Dunarea au tarife stabilite de firme private si barcagii. Bac-ul, administrat de firmele SC Romnav SA si SC Danubtrans SRL transporta in medie pe zi 600 de autoturisme la pretul de 18 lei sI 1 leu de persoana.

Pentru a ajunge pe malul celalalt la plaja se scot din buzunar 5 lei dus-intors, insa siguranta calatorilor lasa de dorit. Barcile sunt modele vechi cu motoare uzate, in schimb ai parte de barcagii foarte glumeti care te ademenesc cu promisiuni de genul “ajungem in mai putin de 5 minute”.

Pe faleza Dunarii, la baza nautica administrata de SC Braicar SA sunt in locatie in jur de 300 de ambarcatiuni care mai de care mai “fatoase”. Aceste bijuterii navale au proprietari din lumea buna a orasului. Dar cum orice moft costa, cei care vor sa fie “mereu pe valuri” ajung sa plateasca in functie de caii putere si de lungimea barcii,  lunar, sume intre 30 si 150 lei chirie la debarcader. Pe l@nga aceasta chirie, lansatul la apa costa si el, tot in functie de lungimea si greutatea  ambarcatiunii, intre 25 si 70 lei, gratuit fiind doar pentru clientii bazei nautice. Pretul unei astfel de barci variaza, nu oricine isi poate permite plimbari pe Dunare si sesiuni de pescuit. Avantajul debarcaderului este ca poate urca si cobori odata cu nivelul apei.

In functie de bugetul fiecaruia pentru o barca de 3 m lungime se pot plati 2500 lei iar pentru o salupa “dotata” si 80000 lei.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-