Published On: lun, Iul 9th, 2012

OZN -uri pe cerul Brailei

Share This
Tags

* Obiectele neidentificate zburatoare au fost simtite si de animalele din gospodarii *

Aseara, in jurul orelor 23, pe cer au aparut unele obiecte care au starnit interes pentru multi dintre cetatenii braileni. Obiectele reprezentau numeroase luminite rosii care se miscau pe directia vest – est. Imaginile au fost surprinse cu un aparat foto de catre privitorii speriati de ceea ce li se dadea sa vada. Cu toate ca nimeni nu a anuntat autoritatile, locuitorii din Bariera Calarasilor sunt convinsi ca ceea ce au vazut pe cer nu era ceva omenesc.

Mai mult, o data cu aparitia corpurilor ceresti animalele din gospodarii au presimtit apropierea unui pericol, manifestandu-se fiecare în felul lor. Luminitele au putut fi vizibile timp de 5 minute, perioada în care specatorii au fost uimiti si speriati de tot ceea ce se întampla în fata ochilor lor.

Interesul marelui public pentru fenomenul OZN în Romania a început cu ocazia „valului” de observatii din 1968, cand mai multe rapoarte au fost difuzate prin mass media. Între acestea observatia pilotilor unui zbor TAROM în 17 august, ca si a altor persoane, in perioada urmatoare, pana la sfarsitul lunii septembrie. Cea mai spectaculoasa observatie a fost cea a unui disc argintiu, vazut în plina zi, în 18 august, langa Cluj-Napoca, în padurea Hoia Baciu, de patru martori. Unul dintre acestia – tehnicianul Emil Barnea – a reusit sa faca trei fotografii excelente ale acestui disc, plus alte doua mai putin concludente.

In 1998 un grup de persoane interesate de studiul fenomenului OZN au infiintat Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN) din Romania, ca un grup de specialisti, în general cu realizari deja atestate in domeniul lor, avand competente cat mai variate si relevante pentru domeniul abordat. ASFAN este o organizatie non-guvernamentala si non-profit, cu personalitate juridica obtinuta prin decizia Tribunalului Municipiului Bucuresti din 28 septembrie 1998, luand în considerare, între altele, aprobarea Ministrului Cercetarii si Tehnologiei si pe cea a Primarului General al Capitalei. Sediul ASFAN este la Observatorul  Astronomic Municipal „Amiral Vasile Ursianu”, din Bucuresti. La ora actuala ASFAN  este singura organizatie cu personalitate juridica din Romania avand ca obiect de activitate exclusiv studierea fenomenelor aerospatiale neidentificate.

In Romania exista si alte colective care studiaza fenomenele aerospatiale neidentificate. Intre acestea se remarca grupul Romanian UFOnetwork (RUFON) din cadrul Fundatiei “Excelsior”, condusa de Paul Dorneanu si Florin Sarbu. Din 1998 au înfiintat o baza de date care se mareste pe zi ce trece. La începutul anului 1999, grupul a primit un suport logistic în urma afilierii la United UFO Network, organizatie internationala fondata de un grup de ufologi din Texas.

Paun Geanina

Comentarii

comentariu

About the Author

-