Published On: joi, Iul 26th, 2012

Munca si sudoare pentru rezultate

Share This
Tags

* HC Dunarea trage din greu in cantonament sperand la rezultate cat mai bune atat in Liga Nationala cat si in Cupa EHF *

HC Dunarea Braila isi incheie sambata cantonamentul de la Cheile Gradistei, urmand apoi sa participe la turneele de la Cluj, de la Bekecsaba si cele doua de la Braila.

In toata perioada de cantonament de la Cheile Gradistei, antrenorul Ioan Baban s-a axat pe antrenamente de forta, fetele tragand sa-si reintre in forma. “Vreau sa ne reintram in forma. Gata, fetele au inteles ca vacanta s-a terminat si ca de acum inainte avem de munca. A fost dur cantonamentul de la Cheile Gradistei dar trebuia sa ma axez mai mult pe forta, factorul fizic si mai ales rezistenta. Trebuie sa legam jocul cu noile componente ale lotului. Am facut si jocuri pe iarba, am exersat tehnicile de aparare dar si de atac. Ne-am axat de asemenea si pe programul de refacere, sauna, masaj, piscina, iar pentru ultima zi am pregatit pentru fete un program de cicloturism sau un traseu montan de o ora si jumatate. Sambata ne intoarcem iar de marti incepem antrenamentul atat in sala cat si pe stadion. Pe saptamana viitoare am sa le dau un test fetelor, sa vad cum merg relatiile dintre ele, vreau neaparat ca noile fete sa se integreze in echipa,” a declarat antrenorul Ioan Baban.

Dupa acest cantonament, HC Dunarea va participa la patru turnee de pregatire, la Cluj in perioada 11-12 august, alaturi de “U” Jolidon, Oltchim, HCM Baia Mare si Iuventa Michalovche, la Bekecsaba si doua la Braila in perioada 24-25 august, la care au fost invitate HCM Roman, CSM Ploiesti, CSM Bucuresti si posibil HC Otelul Galati, si altul o saptamâna mai tarziu, alaturi de HC Otelul Galati, CSU Stiinta Bucuresti si CSU Neptun Constanta. In afara de aceste turnee de pregatire, HC Dunarea Braila va disputa si o serie de amicale, cu HCM Baia Mare si o formatie din Ungaria.

Cat despre evolutia echipei brailene in Cupa EHF, antrenorul principal a declarat faptul ca-si doreste o evolutie cat mai lunga, dar inceputul este unul greu, cu o echipa foarte buna din Muntenegru. “Este un inceput greu in EHF, dar sper la un parcurs cat mai lung. Scoala de handbal din Muntenegru este renumita in toata Europa, avem Buducnost, castigatoarea Ligii Campionilor, sunt multe fete si echipe puternice acolo. O sa avem de tras, dar momentan trebuie sa ne interesam si noi si dupa sa comentam. In acea perioada avem meciuri grele in Liga Nationala, avem cu HCM Baia Mare si cu HCM Roman si o sa incercam sa le propunem celor de la Biseri ca atat turul cat si returul sa se dispute la Braila, pentru ca altfel ne va fi foarte greu”, a declarat Baban.

In momentul de fata la HC Dunarea se mai asteapta sosirea Irina Shutska care a evoluat sezonul trecut la CSM Bacau, fiind a doua marcatoare a echipei care a retrogradat.

Lotul echipei HC Dunarea Braila in sezonul 2012-2013

Portari: Mirela Nichita, Elena Voicu, Gabriela Dobre

Jucatoare de semicerc: Adina Brot, Andreea Barbos, Irina Shutska, Raluca Irimia, Yana Batkova, Liliana Craciun

Linia de 9m: Alina Horjea, Gabriela Perianu, Bianca Esanu, Andreea Adespii, Ada Moldovan, Sandra Kuridza

Comentarii

comentariu

About the Author

-