Published On: vin, Iul 27th, 2012

Mii de vizitatorii la Gradina Zoologica

Share This
Tags

Gradina Zoologica se bucura de vizita cat mai multor curiosi, care se declara foarte multumiti de conditiile in care sunt tinute animalele dar si imaginea gradinii zoologice care s-a schimbat spre deosebire de anii trecuti.

In caietul de opinii care a fost pus la dispozitia redactorilor InfoBrailei de catre administratorul Gheorghe Nelu, sunt trecute impresiile vizitatorilor, care lauda investitia de acolo. “Admirabil! O mana de oameni se straduie sa bucure mii de inimi de copil. Succes si va multumim ”, este opinia unor elevi din Mahmudia judetul Tulcea. “Va marturisesc ca am ramas cu o impresie foarte placuta atat eu cat si copii. Aveti un aranjament placut frumos, animale ingrijite si curate“, este parerea unei bunici din judetul Calarasi.

Numarul mare de vizitatori indica entuziasmul si multumirea celor care revin impreuma cu familia si cu prieteni.

Angajatii continua schimbarea aspectului si au in vedere multe alte proiecte. Administratorul Gheorghe Nelu a declarat reporterilor InfoBraila ca are in vizor mai multe proiecte pentru viitorul apropiat. ”Proiectele tin de bunastarea animalelor, de necesarul de vitamine, apa, ingrijirea animalelor corespunzatoare, ratie de hrana corespunzatoare, asistenta sanitar veterinara, care este asigurata prin contract cu un cabinet medical individual”, a declarat Gheorghe Nelu, administratorul de la Zoo.

Gradina zoologica se intinde pe o suprafata de 4.6 ha din care suprafata amplasamentelor ocupa 1.9 ha. In cadru amplasamentului de pe lac sunt adapostite, pe langa pasarile de balta, in general pasari acvatice, mai intalnim palmipede, iar cerbii si caprele de camerun pe alta parte a amplasamentului.

Cheltuielile sunt suportate de catre administratie si se mai bucura de sprijinul unor supermarketuri de renume care asigura partial hrana pentru animale, carnea, furaje si legumele necesare animalelor.

Gradina zoologica se bucura de un numar de vizitatori record, lunar fiind mii de vizitatori. Valoarea biletului incasat este de 1 leu pentru un copil si 3 lei pentru un adult, conducerea societatii dorind sa pastreze niste valori minime pentru bilete tocmai pentru ca mare masa a populatiei sa aiba acces.

Despre conditiile in care sunt tinute animalele, felul in care sunt ingrijite, hranite nu exista niciun repros. Chiar daca animale tinute in captivitate au aceleasi reflexe, secretii si aceasi fiziologie ca cele din salbaticie, conditiile in care acestea sunt tinute sunt foarte bune iar animalele sunt foarte bine ingrijite si hranite.

Angajatii depun eforturi supraomenesti pentru a multumi pe vizitatori si pentru a oferi animalelor cele mai bune conditii : “Noi muncim dimineta pana noaptea tarziu, deoarece dorim sa facem ceva nu pentru noi ci in primul rand pentru oras si in acelasi timp sa respectam blazonul firmei noastre” a declarat administratorul Nelu Gheorghe.

Atractia vizitatorilor sunt cele 3 familii de lei, dar in gradina zoologica se gasesc in total un numar de 46 de specii printre care intalnim capre de camerun, cerbi lopatari, lupi cenusii, lupi de Alaska, un tigru, ratoni, porci spinosi, nutrii, ponei, maimute si multe alte animale care iti pot incanta privirea.

Conducerea gradinii are in vedere achizitionarea de noi animale de la Gradina zoologica din Bucuresti.

“Dorim sa mentinem din gradina atat o oaza de liniste cat si un punct de recreere, dar in acelasi timp un punct de educatie, pentru copii si in general pentru populatie” a declarat  pentru InfoBraila angajata gradini zoologice, Daniela Teodoru.

Vizitatorii beneficiaza de siguranta, masurile de securitate fiind foarte bine puse la punct. Sunt amplasate camere de vedere, bariere de protectie, la o distanta de 1.5 metri de gardurile animalelor mai periculoase si garduri electrice tocmai pentru a impiedica vatamarea vizitatorilor.

Singura problema cu care conducerea se confrunta este lipsa civilizatiei din partea unor vizitatori, care au rupt unele garduri de protectie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-