Published On: mar, Iul 17th, 2012

Mersul cu trenul o aventura

Share This
Tags

Inscriptiile din trenuri nu sunt respectate nici de calatori nici de angajatii CFR

Mersul cu trenul a devenit o aventura pentru calatorii care nu au o alta posibilitate de calatorie. Se investesc milioane de euro in renovarea de gari, dupa standarde europene, dar conditiile in care calatorim lasa de dorit. Nici calatorii nu isi respecta obligatiile pe care le au. Cum urci pe scarile trenului iti sare in ochi, un afis in care esti informat ca trebuie sa ai bilet la urcarea in tren, iar daca nu ai cumparat, il poti cumpara de la controlor, dar la un pret mult mai mare. Acest lucru nu este respectat nici de calatori, care ofera angajatilor CFR “atentii” pentru a inchide ochii.

Un alt afis, lipit pe usa vagonului interzice fumatul in tren. La oprirea in statii, pe coridorul dintre vagoane, pasagerii fumatori isi aprind tigarile ignorand anuntul. Controlorii nu atrag atentia fumatorilor asupra interzicerii fumatului in tren. Unul dintre inconvenientele peste care se trece usor cu vederea, afisate fiind si care sta la baza educatiei  fiecaruia, este pastrarea curateniei. Greu de crezut dar un adevar real care nu este intotdeauna respectat. Exista calatori care asculta diferite genuri muzicale pe telefoanele mobile sfidand ceilalti calatori.

Un alt mare dezavantaj, care lasa calatorii total dezamagiti este intarzierea trenurilor fie pe timp de iarna, cand se intarzie din cauza drumurilor inzapezite, fie vara din cauza caldurii, cand se dilata sinele. De precizat faptul ca nu toate inscriptiile din trenurile aduse din strainatate sunt traduse in limba romana, reprezentand o alta indiferenta a CFR-ului fata de calatorii sai. Pretul pentru o calatorie cu trenul este destul de mare, in opinia calatorilor, iar conditiile pe care CFR-ul le ofera sunt nemultumitoare.

Asa ca de ce ne plangem de lipsa fondurilor daca se sta cu mainile incrucisate si nu facem nimic pentru a ne pasta clientii?

Cristiana Burada

Comentarii

comentariu

About the Author

-