Published On: mar, Iul 3rd, 2012

Masuri impotriva caniculei

Share This
Tags

Comitetul pentru situatii de Urgenta al Municipilui Braila a tinut sa faca o serie de precizari care vizeaza prevenirea incidentelor in perioadele cu temperaturi extreme din aceasta vara.

Astfel este indicat sa evitati pe cat de mult posibil expunerea la soare intre orele 11.00 si 18.00 si sa nu faceti abuz de aerul conditionat. Aparatul trebuie setat cu 5 grade mai putin decat temperatura ambientala. Deasemenea in cazul ventilatoarelor, acestea nu trebuie punse in functiune daca temperatura camerei depsaseste 37 de grade.

Purtati palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale de culori deschise. Este recomandat sa faceti cat mai multe dusuri caldute pe parcursul zilei, fara a va sterge insa de apa la sfarsit.

Nu asteptati sa vi se faca sete, este bine sa consumati aproximativ 2 litrii de apa atunci cand temperaturile sunt crescute si mai ales daca petreceti mult timp in soare. Medicii recomanda consumarea unui pahar de apa la fiecare 15-20 de minute.

Este interzis consumul de alcool si cafea deoarece aceste bauturi duc la deshidratare si diminueaza capacitatea organismului de a lupta cu temperaturile mari.

Consumati o mare cantitate de fructe si legume, in special citricele, care contin multa apa si va ajuta sa va mentineti hidratarea de care aveti nevoie.

In ceea ce priveste locuintele, putem diminua caldura prin cateva masuri foarte simple de realizat: inchideti ferestrele expuse la soare si acoperiti-le cu jaluzele sau draperii; deschideti ferestrele doar seara tarziu, noaptea si dimineata devreme; inchideti aparatele electrocasnice de care nu aveti nevoie sau sursa de lumina.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta interzice utilizarea focului deschis in special pe timp de vant, sau prepararea hranei prin utilizarea acestuia. Totodata este interzisa arderea resturilor vegetale si a deseurilor in locuri neamenajate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-