Published On: mar, Iul 3rd, 2012

Maine se da proba obligatorie a profilului

Share This
Tags

Maine, 4 iulie, este programata proba obligatorie a profilului, la istorie si matematica iar ultima proba a examenului, cea scrisa la alegere a profilului si specializarii, va avea loc la vineri, 6 iulie

In 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile.

In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar la 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

120 de elevi au fost eliminati la proba de la limba si literatura romana

Tentativele de frauda la proba de luni a bacalaureatului (proba scrisa la limba si literatura româna) au dus la eliminarea din examen a 120 de elevi prinsi utilizând telefoane mobile sau alte materiale ajutatoare nepermise, anunta Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a EXAMENULUI, cei eliminati au pierdut dreptul de a sustine bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni.

Andronescu: S-ar putea ca Bacalaureatul sa fie modificat din toamna

Modificarea bacalaureatului ar fi posibila din toamna, intrucât mai multe schimbari la Legea educatiei, inclusiv cea in acest sens, se afla deja in Senat, care este for decizional, a declarat noul ministru al Educatiei, Ecaterina Adronescu, ieri, in prima zi din al treilea mandat la invatamânt.

“Modificarea bacalaureatului ar fi posibila chiar din aceasta toamna. Avem Legea educatiei in Senat, acesta este for decizional pentru legea Educatiei. Astfel ca, daca vom decide modificarea bacalaureatului, acest lucru s-ar putea produce din toamna”, a spus Andronescu, la preluarea mandatului de la Liviu Pop.

Astfel, daca se aproba modificarile privind bacalaureatul, candidatii din 2013 vor sustine acest examen cu probe diferentiate, in functie de profil si filiera. In forma ei actuala, Legea educatiei nationale prevede introducerea bacalaureatului diferentiat din 2016.

Intrebata ce se va intâmpla cu candidatii care vor fi respinsi la bacalaureatul din 2012, stiuta fiind initiativa ei din 2011, prin care sustinea inscrierea acestora in anul I la facultate si sustinerea examenului pe parcurs, Andronescu a spus ca nu s-a inteles ceea ce a propus anul trecut. “In 2011, aproape 100.000 de candidati au fost abandonati de societate. Nimeni nu stie ce s-a intâmplat cu ei. Trebuie sa cautam solutii, sa vedem la scolile profesionale daca exista locuri, pentru ca acolo pot intra fara bacalaureat”, a spus ministrul.

In acelasi context, Ecaterina Andronescu a promis ca va vorbi cu inspectoratele scolare, pentru a vedea daca pot fi valorificate relatiile cu anumiti angajatori care sa poata primi o parte a candidatilor fara bacalaureat.

“Dupa acest examen de Bacalaureatul vom face o analiza si vom propune o solutie rapida”, a mai spus Andronescu.

Ministrul Educatiei a comentat si problema subiectului ambiguu de la proba de limba româna a evaluarii nationale, subliniind ca astfel de cerinte ar trebui sa dispara.

“Subiectele de la examenele nationale trebuie sa fie de dificultate medie. Sunt pentru examene, nu pentru concursuri. Subiectele nu trebuie sa fie ambigue”, a mai spus Andronescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-